Düdüklü tencere risotto – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

La Cucina Italiana kullanarak yaptığım tarif düdüklü risotto. Risotto yapmanın ne kadar zahmetli olduğunu daha önce hazırlamış olanlar bilir. Risotto yapmak istiyor ama mutfakta çok vakit geçirecek vaktiniz yoksa bu düdüklü tencere risotto tarifi tam size göre.

Bilmeyenler için risotto nedir ve yapılışında neler kullanılır kısaca anlatmakta fayda var diye düşünüyorum.

Risotto, İtalya’nın en sevilen yemeklerinden biridir. Pirinçten yapılır ve en yaygın pirinç türleri carnaroli ve arborio’dur.

– Zengin çeşidiyle dünyada farklılık gösteren Risotto, yoğun kremamsı formunun yanı sıra al dente (dişe kadar) şeklinde pişirilir. (Bu bizim pilavımızın mantığından çok farklı. Yani risotto bilmeyen bir misafir size bu pilavın yumuşak ve çıtır çıtır olduğunu söyleyebilir.)

– Risotto, zeytinyağı, soğan, sebze veya et suyu gibi bazı sabit bileşenler içerir. Elbette beyaz şarap bu bileşenleri içerir ancak alkol kullanmak istemeyenler suyu artırabilir.

Risotto fırından çıktıktan sonra tereyağı ve rendelenmiş Parmesan peyniri ile tatlandırın.

Kastamonu Çiftliği işbirliği ile başlattığımız Yerli Lezzetler kampanyamızın dördüncü ve son haftasına girdik. Bu haftaki çekilişimizi kazanmak için tek yapmanız gereken bu tarife yorum yapmak. Aşk…

Düdüklü tencere risotto tarifi malzemeler

1 orta boy soğan
400 gram Arborio pirinci
800 ml tavuk suyu
Bir bardak beyaz şarap veya tavuk suyu
Yarım çay kaşığı zeytinyağı
100 gram parmesan peyniri
1 yemek kaşığı tereyağ, isteğe bağlı
İsteğe bağlı bir su bardağı bezelye

Düdüklü tencerede risotto tarifi nasıl yapılır?

1- Soğanı küçük küçük doğrayıp zeytinyağı ile bir tencereye alıp orta ateşte pembeleşinceye kadar kavurun.
2- Kızaran soğanlara pirinci ekleyin ve biraz karıştırın. Beyaz şarabı tavuk suyuna ekleyin ve pirinci karıştırın (bezelye kullanıyorsanız bu noktada ekleyebilirsiniz). Düdüklü tencerenin kapağını kapatın, yüksek ateşte 2 dakika pişirin, ardından ocağı kısın ve pirinci 7-8 dakika daha pişirin.
3- Ocaktan aldığınız risottoya tereyağını ekleyin ve hızlıca karıştırın. Ardından rendelenmiş Parmesan peynirini ekleyin, tekrar karıştırın ve karıştırma işlemi bitince servis tabağına alın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın