ekmek

ekmek tarifi malzemeleri

  • 30 gram yaş maya
  • 450 ml ılık su
  • 2 yemek kaşığı yoğurt (dolu değil)
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı bal
  • 5 su bardağı su ve 2 yemek kaşığı un (750 gram) (yumuşak ve hafif ele yapışan bir hamur olacak şekilde dikkatlice ekleyin)

Ekmek tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Maya, ılık su ve sütü ekleyip biraz karıştırın.
  2. Diğer malzemeleri de ekleyip güzelce yoğurun.
  3. Sıcak kapalı ortamda 40 dakika. fermente edin;
  4. karşı un
  5. Hamuru masanın üzerine dökün. Elinize fazla yapıştığında hamur kartı ile katlayabilirsiniz.
  6. Hamuru 3-4 kez gerin (hamuru yukarıdan aşağıya doğru katlayın, sağdan sola hamurun üzerine uzatın, sağdan sola 3-4 kez katlayın)
  7. Daha sonra ekmeği şekillendirin.
  8. Kalıbın içine yağlı kağıt koyuyoruz, un serpiyoruz ve hamuru dikkatli bir şekilde kalıba yerleştiriyoruz.
  9. Üzerine un serpin ve 20 dakika tekrar kapalı bırakın. fermente edin;
  10. Dilediğiniz gibi derin çizikler yapın.
  11. Fırının alt kenarına küçük bir kase veya ateşe dayanıklı tava yerleştirin ve fırını 230 dereceye ısıtın.
  12. Çılgın borcuma dikkatlice su dökün.
  13. Ekmeği fırına koyun ve 20 dakika üzerini örtün.
  14. Daha sonra 20-25 dakika altın sarısı olana kadar pişirin. Yaklaşık 45-50 dakika. Ekmeği dinlenmeye bırakın. Afiyet olsun.

Resimli ekmek tarifi

  • “ekmek
  • tatlı tarifi
  • plastik tarifler
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Sırasında
  • Gıda

sonraki haber:

Lavaş Ekmek

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın