Uzun zamandır ekmek makinemle ilgili soruları cevaplayacak bir yazı hazırlamak istiyordum. Aşçılık okulu bölümünü ihmal ettiğimi fark edince sizlere her gün severek kullandığım mutfak aletini anlatmak ve kafanızdaki soru işaretlerini gidermek için yazmaya karar verdim.
Bugün ilk mutfak aletimiz olan ekmek yapma makinesi, evde ekmek yapmayı sevenler için bulunmaz bir cihaz.
Sanırım 3 yıldır ekmek yapma makinesi kullanıyorum, makinenin sizin yaptığınız kombinasyonları karıştırması, mayalaması, pişirmesi ve sonunda hayallerinizdeki ekmeği çıkarması inanılmaz eğlenceli. Günümüzde marketlerde satılan un karışımları ile daha keyifli hale gelmiştir.
Öncelikle ne tür ekmek yapma makinesi kullandığımı yazarak başlayayım. Tefal OW3001 ekmek yapma makinesi kullanıyorum.
Ekmek makineleri artık daha birçok özelliğe sahip. Satın alınan makineyi sadece ekmek yapmak için değil, komposto, reçel, pasta veya ekmek yapmak için de kullanabilirsiniz.
Sadece hamur mayalandırmak veya pizza hamuru yapmak için kullanılabilmeleri de iyidir.
Ekmek makinesinde standart ekmek yapacaksanız süresi en az 3 saat olan bir program seçmeniz gerekiyor. Kullandığım makinede Quick Bread ayarı gibi bir program var (1 saat 20 dakika sürüyor) ama ben hiç kullanmadım.
Ekmek yapma makinesi seçerken iç boyutuna dikkat etmenizi tavsiye ederim. Ekmek makinemde 750g ve 1000g (1 kilo) olmak üzere iki seçenek var. Pişirme tüketiminiz düşük olsa bile küçük hazneli makine yerine büyük hazneli makine almanızı tavsiye ederim. Çünkü yaptığınız ekmeği hediye olarak almak ya da misafirlerinize vermek isteyebilirsiniz.
Makinenizin zamanlayıcı özelliği varsa, malzemeleri önceden koyabilir ve istediğiniz saatte pişirmeye başlayabilirsiniz; bu, sabahın erken saatlerinde veya akşam yemeğinde sofrada sıcacık, taze ekmek anlamına gelir. Tabii yoğurma, mayalanma ve pişme süresinin 3 saat süreceğini de hesaba katmak gerekiyor.
Ekmek yapma makinesini bir hevesle kullandınız ancak ilk denemede başarısız oldunuz. Ekmeğiniz çiğ veya beton gibi. Bunun en önemli sebebi size verilen kitapçıktaki veya okuduğunuz tarifteki ölçülere uymamanızdır.
Ekmek makinesinde ekmek yapacaksanız tarifleri gram gram takip etmeniz gerekiyor. Aksi takdirde, her girişim hayal kırıklığına yol açacaktır.
Ekmek makinesinde mükemmel ekmek nasıl yapılır?
Tabii her şeyden önce bir mutfak terazisi alarak, evde pişirme yöntemine başlıyorsanız, hazır un karışımları kullanmak istemiyorsanız, kendi tarifinizi oluşturmak istiyorsanız terazi şart. . Ayrıca ekmek makinesinin yanında ml ölçü kapları ve kaşık veriliyor (ml veya kaşık ölçülerine uymanız gerekiyor). Bir diğer önemli nokta da tüm malzemeleri ekmek makinesine yerleştirmektir. Sıralama şu şekildedir: Su içerikleri: su, süt, zeytinyağı vb. Kuru Malzemeler: Un, Maya, Tuz, Şeker Fermantasyon sonunda ekmeğe eklemek istediğiniz kuru malzemeler. Tüm bileşenler oda sıcaklığında olmalıdır. Su ve süt kullanacaksanız yumurta oda sıcaklığında olmalıdır.
Bread Maker’da yaptığım tariflere buradan ulaşabilirsiniz.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]