Ekşi Hamur, Kabak Ekmeği


Ekşi Hamur Malzemeler, Kabak Ekmeği Tarifi

  • İki dilim kabak
  • tarçın
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı ekşi maya
  • 300-350 ml su
  • 2 yumurta
  • kepekli un
  • onun kakaosu var
  • dostum
  • çikolata

Ekşi mayalı balkabaklı ekmek tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Balkabağını yıkayıp iri dilimler halinde kesin, üzerine tarçın serpin ve fırına verin.
  2. 20-25 dakika sonra fırından çıkarın ve soğutun.
  3. Daha sonra patates ezici ile iyice ezin.
  4. Üzerine çiğ kakao ve yumurtaları ekleyin.
  5. Tereyağını erime noktasına kadar ısıtın ve balkabağına ekleyin. (İsterseniz bal, keçiboynuzu unu ve hindistan cevizi şekeri de ekleyebilirsiniz.)
  6. 250ml (1 su bardağı) suyu bir kaba koyun ve içine 1 yemek kaşığı (veya biraz daha az) ekşi maya dökün (kalan suyu hamur yoğururken kontrollü bir şekilde ekleyin).
  7. Üzerine bir su bardağı un ekleyin ve mayayı güzelce dağıtın.
  8. Kabak karışımını ekşi mayalı karışıma ekleyin ve mümkün olduğunca un ekleyerek hamuru yoğurun.
  9. Hamur elinize çok yapışırsa elinize biraz zeytinyağı dökün ve yoğurmaya devam edin.
  10. Hamuru bir torba ile örtün ve 12 saat dinlendirin.
  11. Sonra tezgahı unlayın ve hamuru oraya dökün.
  12. Hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz (ortaya çikolatalı Lindt ve biraz bal koyup hamuru bu şekilde kestim).
  13. Bezeleri zahmetsizce şekillendirin ve Çin mayası için düşük ısılı fırında 15 dakika bekletin.
  14. 150 derecede 20 dakika pişirin.

Fotoğraflı ekşi mayalı balkabağı ekmeği tarifi

  • dostum
  • bal tarifleri
  • tatlı tarifi
  • ekmek
  • eksi
  • Domuz eti,
  • kabaklı
  • mayalı
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Sırasında
  • Gıda

sonraki haber:

Pamuklu Sandviç Ekmeği (İpuçlu)

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın