Ekşi Hamurlu Fıstıklı Köfte – En Sevdiğim Yemek

Merhaba arkadaşlar.

Antep Ekşili Köfte tarifimiz için önce kemiksiz etimizi düdüklü tencereye koyalım. Geçmek için yeterince su taşıyalım. Bir yemek kaşığı tuz ekleyip kapağını kapatın ve pişirin. Ara ara pişip pişmediğini kontrol edelim, et kemikten çıkıyorsa pişmiş demektir.

Diğer yandan bir güzel bulguru ve irmiği de leğene alıp yeteri kadar kaynar su dökelim. Ve güzel bulgurumuzu ıslayalım. 20 dakika kapalı bekleyelim.

Daha sonra üzerine salçamızı, tuzumuzu, kırmızı biberimizi ve karabiberimizi koyup güzelce ovalayalım. (Bu aşamada bilek kuvvetine ihtiyacımız var) 😜 Bir süre yoğurduktan sonra 1 yumurta ve unu ekleyip tekrar yoğurun. Ara sıra ellerimizi ıslatalım. Şimdi köftelerimizi alalım.

Elimize bir kaç tane köfte alıp tavuk büyüklüğünde parçalara ayıralım ve elimizle katlayalım. (Hafif zeytinyağı ile ellerimizi yağlayalım. Bu şekilde köftelerimiz yuvarlanırken pürüzsüz olacak) Köfteler bitene kadar bu işleme devam edelim.

Ardından tenceremizi ocaktan alıp kemik suyu ve normal kaynar suyu ekleyelim. İçine 1 yemek kaşığı domates salçası ekleyelim, bir süre pişirelim.

Ardından haşlanmış bezelyelerimizi, etlerimizi ve kemiğinden ayırdığımız kaburgaları atalım ve kaynatmaya devam edelim. Limon suyunu ekleyip karıştırın. Eti pişirdikten sonra altını kapatın.

Küçük bir tavaya yeteri kadar sıvı yağ alıp kızdırın. Kızgın yağımıza bir kaşık nane ekleyip ısıtalım. Köftelerimizin üzerine dökelim. Nefis fıstıklı ve ekşili et yemeklerimiz hazır.

Misafirlerinizin sofralarını tamamlayacak lezzetli bir yemek denemenizi tavsiye ederim.

Aşkımın tadını çıkar.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın