Patatesli ve mayalı hamur tarifi için önce maya, şeker ve sıvıyı bir kaba alıp karıştırın.
Tuz ve unu ekleyip kulak gibi bir hamur elde edelim, streç film ile kaplayıp 15 dakika dinlendirelim.
Hamuru 5 bezeye bölelim, üzerine hafif un serpelim ve tepsi büyüklüğünde mereng ile tezgahta yuvarlayalım.
Üzerlerine sıvı yağ sürerek üst üste koyalım. 15 dakika bu şekilde dinlenin
Hamuru elimizle çekerek açalım. Tereyağı ile karıştırılmış 2 yemek kaşığı yağ ile hamuru fırçalayın.
Patatesleri ve soğanları bir kaseye koyalım, baharatları, tuzu ve yağı ekleyip karıştıralım ve hamurun ucuna koyalım, rulo şeklinde saralım ve ters çevirelim.
Sıvı yağ ile yağladığımız fırın tepsisine yerleştirelim.
Başka bir parti bitene kadar devam edelim
2 yemek kaşığı sıvı yağ ve yumurta sarısını çırpın ve ovalayın.
170°C önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin. Üzeri kızarana kadar pişirin.
Patatesli ve Mayalı Hamurlu Kağıt Börek servise hazır.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]