Merhaba sevgili arkadaşım,
Ekşi maya serüvenimize başlayalı 7 yıl oldu. Böreklerden, keklere ve ramazan pidesinden kolay ekmeğe kadar o kadar çok tarif hazırladık ki çoğunu paylaşmaya fırsat bile bulamadık. Düzenli olarak maya besleyip ekmek pişirdiğimiz için çok deneme şansımız oluyor. Bu sefer diğerlerinden farklı bir tarif yapmaya karar verdim.
Yoğrulmadan, ekleme yapılmadan harika bir hamur oluyor. Tek önemli şey, mayalanması için zaman vermektir.
Denediğiniz tarifleri benimle @Mutfaksirlari Instagram hesabımda paylaşırsanız, hikayemde paylaşmak isterim. Instagram’da hesabımı takip etmeyi unutmayın.
Aşk…
İçerik Tablosu
Tarçınlı ekşi mayalı ekmek tarifi malzemeleri
Donut hamurunu hazırlamak için:
- 150 gram ekşi maya (1 gün önceden beslenmiş) 1 su bardağı su 1 yumurta 2 yemek kaşığı toz şeker 2 tatlı kaşığı tuz 1 yemek kaşığı tereyağı 480 gram un (4 su bardağı un)
Tarçın dolgusu için:
- 1 su bardağı toz şeker 1 yemek kaşığı tarçın 1 yemek kaşığı tereyağı 3 yemek kaşığı çekilmiş ceviz
Ekşi mayalı tarçınlı çörek tarifi nasıl yapılır?
Karıştırma kabına ılık su, maya ve toz şekeri alıp düşük devirde karıştırın. Mayalı karışıma yumurta, tuz ve tereyağını ekleyip karıştırın. Unu bir kaba ekleyin ve orta hızda yoğurun. Toplanan hamuru derin bir kaba alıp üzerini streç filmle kapatarak mayalanması için 4 saat dinlendirin. Hamur dinlenirken iç harcı için gerekli tüm malzemeleri karıştırıp kenara alın. Hamuru 1 cm kalınlığında açın, üzerine tarçınlı havanı yayın ve rulo yapın. Hazırladığınız ruloyu 3 parmak kalınlığında dilimleyin ve yağlı kağıt serili kare bir fırın tepsisine yerleştirin ve bu kabın içinde üzerini kapatıp 4 saat dinlendirin. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 20-22 dakika hamur kahverengileşip şeker karamelize olana kadar pişirin. İsteğe göre taze krem peynir veya labne ile sıcak servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]