Ekşi Mayalı Turta – Tatlılarım

Dışı yumuşak bir mayalı hamur yapmak için içini hazırlamaya başlıyoruz.

2 adet soğanı bir tavada doğrayıp 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile yumuşayana kadar kavuruyoruz. Kıyılmış eti ekleyin ve sıvı emilene kadar kızartın. Karabiberi ekleyip soğumaya bırakın.

Bir kaseye margarin veya tereyağı alıyoruz

1 su bardağı ılık su hazırlayın

Yoğurdu buzdolabından alıp soğumaya bırakıyoruz.

1 yumurtanın sarısını bir kaseye bölün

Şimdi margarini aldığımız kavanoza 1 su bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı yoğurt, 1 tam yumurta ve başka bir yumurtanın beyazını alıyoruz.

Tuz, şeker, maya koyup elimizle iyice sallıyoruz.

Kabartma tozunu ve unu azar azar ilave edip kulak gibi yumuşak bir hamur elde edip üzerini örtüp yarım saat kadar bekletiyoruz.

Yarım saatin sonunda kabaran hamurdan mandalina dilimlerini alıp pişen etin yanına koyuyoruz.

Hamuru bir demet gibi üste bağlayıp derz kısmı altta olacak şekilde tepsiye yerleştiriyoruz.

Aynı işlemi diğer hamurla da yapıyoruz.

Yumurta sarısı ile yıkayıp üzerine çörek otu serpip 10-15 dakika bekletin.

200 derecede önceden ısıtılmış fırında altın sarısı olana kadar pişirin.

Yükselen mayalı muhallebi keki hazır

Bu kurabiyeleri hiç iç doldurmadan yapabilirsiniz, çok lezzetlidir ya da istediğiniz sosları ekleyebilirsiniz.

Başvuranlara hayırlı olsun

yemek ister misin 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın