Ekşi Nar Sarması – Tatlılarım

Yaprakları nar suyuyla sarmanın sırrı için önce yaprakları yıkayıp tencereye koyuyoruz, üstlerini örtecek kadar su ekleyip kaynatıyoruz.

Yaprakların rengi değişince ocağı kapatıyoruz.

Ürünlerimiz için pirinci yıkayıp diğer malzemeleri ekliyoruz. Benzersiz olana kadar ellerimizle yoğuruyoruz.

Sayfamızın kenarları üstte kalacak şekilde sayfamızı tezgaha koyuyoruz.

Yaprakların ortasına bir çay kaşığı çamur koyuyoruz ve kalan yaprakları ortada kapatıyoruz ve rulo gibi sıkıca sarıyoruz. Tüm web sitelerinde aynı politikayı uyguluyoruz.

Derin bir tencereye hazırladığımız et yapraklarını aralarında boşluk kalmayacak şekilde sıkıca yerleştiriyoruz.

Sebzelerimizin üzerine toprak bir tabak koyuyoruz (pişirirken düşmesinler diye)

Bir kapta sıcak su, salça, tuz, zeytinyağını karıştırıp ağzı kapalı bir tencereye aktarıyoruz. Çorbamız bir tabakta olmalı.

Bir tencerede kapağı kapalı olarak kısık ateşte 40 dakika pişirin. kadar pişiriyoruz.

Nar Ekşili Yaprak Dürüm servise hazır.

Afiyet olsun…

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın