Ekşili ve Baharatlı Köfte Tarifi için, önce pişmiş pirinç ve baharatları kıymaya ekleyin, iyice ezin, küçük toplar yapın ve un tepsisine koyun.
Derin bir tavaya havuç ve patatesleri ilave edip sıvı yağda kavurun.
Daha sonra üzerine sıcak su koyun ve kaynamaya başlayınca unun içine köfteleri atın. Köftelerin dağılmaması için önce çok karıştırmayın.
Et ve sebzeleri pişirdikten sonra başka bir kapta yoğurt, yumurta sarısı ve limonu çırpın ve karışıma bir kepçe su ekleyin, hızlıca karıştırın.
Sosu yavaş yavaş tencereye ekleyin.
Tuz ekleyin, kaynatın ve ocaktan alın.
Ekşi Köfte ve Baharatlar servise hazır.
Deneyenlere iyi ve şifalı…
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]