Merhaba sevgili arkadaşım,
Temel tarif bir yana tavuk köfte ve hatta Dukan ekşili köfte versiyonunu da paylaşmıştım ama standart ekşili köftemiz yok 🙂 Geçen hafta kayınvalidem hadi yapalım deyince hemen geçtik. zihinlerimiz. Baktım Tarifler.net.tr’nda tarif yok. Ben Nehir’le ilgilenirken o yemek yapıyordu. Uyurken de fotoğrafını çektim.
Özellikle İstanbul’da kar bekleniyorsa sıcak denemenizi tavsiye ederim. Dilerseniz köfteleri un yerine ince kıyılmış maydanoza da bulayabilirsiniz. Suyunun koyu olmasını istiyorsanız baharatlara biraz daha un ekleyebilirsiniz.
Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂
Fotoğraflarınla yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
Ekşili ve Sulu Köfte Tarifi İçin Malzemeler
- 1 orta boy patates 1 orta boy havuç 4-4,5 su bardağı sıcak su ½ su bardağı un 2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
Köfteleri hazırlamak için:
- 200 gram orta yağlı kıyma 1 küçük kuru soğan 2 yemek kaşığı pirinç 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber
Baharat için:
- 1 yumurta sarısı, 1 limonun suyu
Ekşili ve sulu köfte tarifi nasıl yapılır?
Kıymayı, rendelenmiş soğanı (elinizle suyunu sıkın), yıkanmış pirinci, tuzu ve karabiberi derin bir kaba alıp yoğuruyoruz. Misket büyüklüğünde toplar yapın ve bir kenara koyun. Havuç ve patatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Orta boy bir tencerede suyu kaynatın. Havuçları ekleyin ve 5 dakika pişirin. Havuçlar biraz yumuşayınca patatesleri ekleyin ve pişirmeye devam edin. Köftelerinizi una bulayıp tencereye ekleyin ve kaynatın. Tatlandırmak için bir kapta limon suyu ve yumurta sarısını çırpın. Kaynayan sudan bir kepçe alıp azar azar baharat karışımına ekleyin ve karıştırın. Baharatlar iyice kızdıktan sonra tencereye ilave edip karıştırın. Orta ateşte 4-5 dakika kaynatın. İnce kıyılmış maydanozu ekleyip kaynatın ve ocaktan alarak servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]