medyauzmani.com

Ghali (anne sütünü artırıcı çay) – Tarifler.net.tr – Pratik Yemek Tarifleri

Merhaba sevgili arkadaşım,

Bebeğiniz olduğunda süt yapabilmek için her şeyi denersiniz. Hoşaf, kuru incir, kuru dut kaynatmadık. Marul yaprakları, dereotu dalları ve üstüne patlamış mısır yedik 🙂

Herkes bir şey dedi, biz de hiçbir şey söylemeyenlere sorduk 🙂 Sonuç hep bol su + mümkün olduğunca ev yapımı sıvı ve dua ile sütümü artırsın. Benden önce doğum yapmış bir kuzenimin tavsiyesi üzerine çıban yapmaya karar verdik.

Lohusalığı kaynatmak için bir çeşit bitki çayı. Aynı zamanda insanların hastalanmamak veya hasta olduklarında iyileşmek için içtikleri bir kış çayıdır. İnternette ve her evde birçok tarif var. Klasik lohusa tarifinde mutlaka lohusa tatlısı vardır. Şeker yerine pekmezle tatlandıranlar da var.

Efendim iki kaynaktan bir şeyler yazıp eşimi havaleye gönderdim. “Atla! Dur bir dakika ben Mersinliyim bu iş bize lazım” diyerek kendi mixini yapıp gönderdi 🙂

Sizlerle paylaşmak için bunları tek tek çıkardık ve yukarıdaki gibi fotoğrafladık. Böylece uzaylı olduğunuzu anlarsınız.

Son birkaç gündür içiyorum ve bunun benim için işe yaradığını düşünüyorum. Hastalara şifa, annelere bol sütler olsun.

Eminim sizin de büyüklerinizden ya da kendi araştırmalarınızdan öğrendiğiniz anne sütünü arttırmaya yönelik tarifleriniz, ipuçlarınız ve yollarınız vardır. Öğrenmeyi seviyorum.Lütfen deneyimlerinizi yorum kısmından benimle paylaşın. Yorumları okuyacak yeni anneler için de faydalı bir kaynak olmasını isterim.

Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂

Fotoğraflarınla ​​yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari

Aşk…

Kaynatma Tarifi Malzemeler (Geliştirilmiş Anne Sütü Çayı)

    35 gr çubuk tarçın 10 gr karanfil 35 gr havlıcan 35 gr zerdeçal 35 gr zencefil 350 gr doğum sonrası şeker 20 gr Rabi Yeni 1 hindistan cevizi 4 litre su

Kaynatma tarifi (anne sütü için geliştirilmiş çay) nasıl hazırlanır?

Tüm baharatları derin ve geniş bir tencereye koyun. Paket vs. yapmanıza gerek yok. Baharat fasulyesi kullandığımız için kafa karışıklığı yok. Doğum sonrası şeker ekleyin (doğum sonrası kadınlar için yapıyorsanız) ve yaklaşık bir saat kısık ateşte pişirin. Yaklaşık yarım litresi buharlaşan şurubu soğumaya bırakın ve süzün. Arzuya göre kırık fındık ile sıcak veya oda sıcaklığında servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın