El Yapımı Boşnak Börekleri – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Hala tatilde olduğum için cuma ve pazartesi tarifimi biraz atladım. Ama ben size evde kolayca yapabileceğiniz harika bir Boşnak böreği tarifi kazandıracağım 🙂 Börek hamurunu saat 6:00 gibi yoğurduk, hemen açıp fırına verdik. Yani okurken yemeye başlayacağız. Sigarada tarifeye yaklaşabileceğimizi sanmıyorum 🙂

Tabii ki tarifi bana gerçek bir hamur işi uzmanı olan ve onları kolayca açma konusunda iyi Tarifler.net.tr olan teyzem verdi. Şimdi Boşnak böreği tarifinin püf noktalarına geçelim…

Öncelikle yoğuracağınız hamur ne çok sert ne de çok yumuşak olmalıdır. Boşnak böreği bezelere ayrıldıktan sonra üzerleri iyice yağlanıp 30 dakika dinlendirilmelidir. Kolay yağlama ve açma kolaylığı. Son olarak mutfak tezgahı yağlanmalıdır. Böreği açarken köşelerinden küçük yırtıklar olabilir ama önemli değil çünkü yuvarlanacak.

Tarifimi denediğinizde benimle instagramda paylaşmayı unutmayın 🙂 Fotoğraflarınızla kullandığınız tarifleri hikayemde paylaşmayı çok seviyorum 🙂 Instagram hesabım: @mutfaksirlari

Aşk…

El Yapımı Boşnak Böreği Tarifi Malzemeler

    3 su bardağı un 1 su bardağı su 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı tuz sirke 1 tatlı kaşığı dinlendirip açmak için eritilmiş tereyağı 2-3 yemek kaşığı tezgahı yağlamak için sıvı yağ

içeri:

    Beyaz peynir, kıyılmış maydanoz

El yapımı Boşnak böreği tarifi nasıl yapılır?

İki su bardağı unu yoğurma kabına alıp üzerine yağ, sirke ve suyu ekleyip yoğurmaya başlayın. Kalan su bardağı unu azar azar ilave ederek kıvamını kolaylaştırın ve yoğurmaya devam edin. (Ne çok sert ne de çok yumuşak olacak) Yaptığınız hamuru 4 eşit parçaya bölün. Eritilmiş tereyağı ile tatlı tabağı büyüklüğünde parçalar yayın ve üzerini kapatarak 30 dakika dinlendirin. İlk bezeyi yağladığınız tezgaha alıp kenarlarından çekerek büyütüp küçültün. Resimdeki gibi ince olunca üzerine peynir ve maydanozlu harç serpip rulo yapın. Rulonuzu yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin ve sonraki üç beze için aynı işlemi yapın. Tepsi dolduğunda kalan tereyağını böreğin üzerine yayın ve 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Pişen böreği dilimler halinde kesin ve ılıkken servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın