medyauzmani.com

Yumurtalı çiğ köfte – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Gerçek etli çiğ köfte yemeyeli neredeyse yıllar oldu. Aramızda kalsın, belki iyi ya da düzgün yapılmadığından (bilmiyorum), pek hoşuma gitmedi. Ama yumurtalı çiğ köfteyi denediğimde çok beğendim. Aslında tarif yurt dışından gelen misafirlerin yöresel bir şeyler tatmaları için yapılmıştı, ben de en baştan çekip notlar aldım 🙂

Biraz yorucu bir uğraş ama sonunda gerçekten lezzetli bir tarif çıkıyor ortaya. Bizim için çiğ köfteyi yumurta ile yoğuran arkadaşımız Urfalıydı. Yani Urfa usulü yumurtalı çiğ köfte yapmak. Orada ev yapımı analogları kullanırlardı ve yoğurmadan önce analogu ıslatıp eklerler. Diğer yöntemleri bilmiyorum ama farklı tarifleriniz varsa ve benimle paylaşırsanız onları da denemek isterim 🙂

Tarifimi denediğinizde benimle instagramda paylaşmayı unutmayın 🙂 Fotoğraflarınızla kullandığınız tarifleri hikayemde paylaşmayı çok seviyorum 🙂 Instagram hesabım: @mutfaksirlari

Aşk…

Yumurtalı köfte tarifi için malzemeler

    1 kilo bulgur 2 orta boy kuru soğan 3 yemek kaşığı salça (rendelenmiş) 1 demet taze soğan Yarım demet maydanoz Tuz Limon suyu 1 su bardağı havuç (isteğe göre arttırılabilir) 6 yumurta Yarım çay bardağı sıvı yağ Pişirmek için yoğurmak için yumurta buz yoğururken azar azar su eklenir (ıslak ellerle)

Yumurtalı köfte tarifi nasıl yapılır?

Bulguru yoğurmak üzere bir tepsiye alın ve üzerine yemeklik doğranmış soğan ve salçayı ekleyin. Tuz ve kaşar peynirini ekleyip yoğurmaya başlayın. Limonu kabuğuyla birlikte yıkayın, 4 eşit parçaya bölün ve tepsiye dizin. Yoğurma tepsisine 3-4 parça buz ekleyin. Elinizi ara sıra limon kabuğu ve buzla ıslatıp bulgur koyulaşana kadar yoğurmaya devam edin. Buz eriyince ekleyin ve bulgur macun kıvamına gelene kadar yoğurun. Tavada yağı kızdırıp yumurtaları pişirin ve soğumaya bırakın. Limonların kabuklarını çıkarın, kıyılmış maydanoz ve yeşil soğanı ekleyip yoğurun. Pişip soğuyan yumurtayı ekleyip yoğurun. Tüm çiğ köfteleri ister küçük parçalar halinde sıkıp ister yumruk büyüklüğünde şekil vererek toplayın. Sebze ve limon ile servis edilir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın