medyauzmani.com

El yapımı etli pırasa böreği – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Bu hafta lezzetli börek tarifleri hazırladık. Bütün gün çekim yaptığım için paylaşmakta biraz geç kaldım ama stüdyoda oturup yazmaya vakit bulunca daha fazla uzatmadan bu lezzetli poğaçaları sizlerle paylaşmak istedim.

Hamur çok hafif ve yoğurması kolaydır. Oklava ile sorunsuz açabilirsiniz. Ilık su ve şekerle birleştiğinde mayayı tutar. Bu nedenle bardağın altına tabak koyarsanız herhangi bir sorun yaşamazsınız.

Fırın gibi hamurun mayalanması için küçük bir yer daha iyi büyümesini sağlayacaktır. Hava sıcak olduğu için fırını önceden ısıtmanıza gerek yok. Yoğurma kabına yerleştirdikten sonra üzerini streç film ile kapatıp üzerine yapıştırmanız yeterlidir.

Aynı hamurdan arpacık soğan veya kıyma da yapabilirsiniz. Hatta piştikten sonra dondurup dilimleyip derin dondurucuya kaldırabilir, sonra buzunu çözüp dilediğiniz zaman yiyebilirsiniz.

Aşk…

El yapımı pırasa ve etli börek tarifi malzemeler

    1 yumurta 1 su bardağı ılık su 1 su bardağı süt 1 su bardağı yoğurt 1 paket instant maya 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı toz şeker 7 su bardağı un + yoğurmak için yarım su bardağı su

İç harç için:

    1 orta boy soğan 500 gr arpacık soğan 300 gr dana kıyma 1/4 demet maydanoz Tuz Karabiber Kırmızı pul biber 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ

yukarı:

    1 yumurta zeytinyağı

El yapımı etli pırasa böreği tarifi nasıl yapılır?

Bir paket instant maya ve toz şekeri bir su bardağı suda karıştırın. Maya yükselene kadar bir kenara koyun. Yumurta, süt, yoğurt ve mayayı bir karıştırma kabında karıştırın. Unun yarısını bir karıştırma kabına alın, üzerine tuzu ekleyin ve yoğurmaya başlayın. Unu bardak bardak ekleyerek ele ve kaseye yapışmayan bir hamur yoğurun. Toplanan hamurları tezgaha alıp 5 dakika daha yoğurun. Hamuru yoğurma kabına alıyoruz. Üzerini örtüp bir saat mayalanmaya bırakın. Hamur mayalanırken soğanları doğrayın. Pırasaları ince ince doğrayın. Maydanozu da ince ince kıyın. Bir tavaya sıvı yağı alıp soğanı şeffaflaşana kadar kavurun. Üzerine kıymayı ekleyin ve suyunu salana kadar soteleyin. Kavrulan kıymaya arpacık soğanları ekleyin ve yumuşayıncaya kadar soteleyin. Pişen arpacık soğanları soğumaya bırakın. Hamuru 10 parçaya bölün. İlk bezeyi unlanmış tezgahta borcam büyüklüğünde açın. Tavayı yağlayın ve hamuru yağlayın. Hazırladığınız harçtan bir miktar hamurun üzerine yayın. Katıyı açın ve aynısını yapın. Diğer yedi bezeyi de açın ve her kata kıymadan biraz yayın. Son bezeyi de açıp borcamların üzerine yayın. Süslemek için yumurta ve yağı çırpın ve hamuru fırçalayın. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede altın rengi alana kadar pişirin. Ocaktan alıp oda sıcaklığına gelene kadar dinlendirin. Dilimlenerek servis edilir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın