El yapımı krep – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Haftanın son tarif videosu ile el yapımı pankek tarifi sizleri bekliyor. Daha önceleri hep hazır hamurdan hazırladığımız pratik pankek tarifleri sunuyordum. Bu kez evde kolayca kendiniz açabilirsiniz. Hamurları daha önce sizlerle paylaştığım elde pide ile aynı.

Bir hamurdan ne kadar çok şey yapılabileceği gerçekten şaşırtıcı. Genellikle tarifin yarısını bu boyutta, yarısını pide yarısını börek yapıyoruz. Sadece turta yapacaksanız, beze büyüklüğüne bağlı olarak 30’dan fazla turta alır. Dilerseniz hamurun yarısını da yapabilirsiniz.

Bu hafta elimden geldiğince kış hazırlıkları yapmaya çalışacağım. Bol bol video çekmeyi planlıyorum. Bayram için tariflerim de olacak tabii ki.

Aşk…

El yapımı pankek tarifi malzemeleri

    2 yumurta 1 su bardağı süt 1 su bardağı süt 1 su bardağı ılık su 1 paket instant maya 1 paket kabartma tozu 1 tatlı kaşığı toz şeker 2 tatlı kaşığı tuz Yarım çay bardağı sıvı yağ 7 su bardağı un + 1 su bardağı hamur karışana kadar

içindekiler:

    Beyaz peynir, kıyılmış maydanoz

El yapımı pankek tarifi nasıl yapılır?

Mayayı bir kaba alın, ılık suya 1 çay kaşığı şeker ekleyin ve karıştırın. 1-2 dakika bekleyin. (maya kabarıp aktifleşecektir) Yumurtaları bir karıştırma kabına kırın. Süt, yoğurt, sıvı yağ ve su ile karıştırılmış mayayı ekleyip karıştırın. 1-2 su bardağı unu ekleyip üzerine kabartma tozunu ilave edin ve ortalama 5 su bardağı un daha ekleyerek ele yapışmayan hamur yoğurun. (Bir su bardağı un eklerseniz tutması daha kolay olur. Toplanan hamuru hafif unlanmış mutfak tezgahına alın ve 3-4 dakika daha yoğurun. Hamuru yoğurma kabına alıp üzerini kapatın ve dinlenmeye bırakın. •Ilık bir yerde bir saat Hamur dinlendirilirken beyaz peynir ve kıyılmış maydanoz karıştırılır.Kıyma yapacaksanız (kapalı pide tarifinin iç dolgusunu burada bulabilirsiniz) kabaran hamuru un serpme tezgahına alın ve istediğiniz beze büyüklüğünde ve sayısına bölün (yaklaşık 30. Her 20-30 cm lik yufkayı açın) Ortasına peynirli harcı yayın ve gözleme gibi kapatın Beze ile aynı işlemi yapıp yağlanmış ve önceden ısıtılmış teflon tavada pişirin üstü ve altı kızarana kadar tavada pişirin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın