medyauzmani.com

Milföy (katı yağ) – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Sizin için dolgun, kabarık ve dolgun bir donut tarifim var 🙂 Tadı, hissi ve görüntüsü harika. En güzel taraflarından biri de yoğurduktan hemen sonra şekil verip tepsiye dizip mayalanmaya bırakmanız. O yüzden önce hamur mayalansın, şekil vereyim, tekrar mayalansın.

Pratik bir kadın işi 🙂 Tepsiye yoğurdu koyun ve keki mayalanırken pişirin. Kek çıktıktan sonra fırına atlıyor… Tepsiye daha da dizilebilir hatta bütün börekler aynı ölçülerde iki tepsiye de yayılabilir ama dediğimiz gibi bu börekler reçelli olmalı. paketlenmiş 🙂

Biz margarin kullanmıyoruz ama tereyağı sevmiyorum diyorsanız bu tarifi kesinlikle beğeneceksiniz. Sıvı yağ belli olmaz ama zeytinyağı kullanırsanız ağır gelebilir. Önümüzdeki günlerde bir tane yapacağım, o tarifi bekleyin 🙂

Her zamanki gibi bu tarifin videosu en kısa zamanda YouTube kanalımda olacak. Lütfen takip etmeyi, beğeni ve yorumlarınızla destek olmayı unutmayın. İnstagram hesabımda da video paylaşıyorum. Takip etmeyi unutmayın 🙂

Bu sırada 6 tanesini sade, kalanını beyaz peynir ve cheddar peyniri ile karıştırarak hazırladık. Bu sayede inanılmaz lezzetli oluyor ama kıyma, patates gibi alternatiflerle de bulamaç yapabilirsiniz.

Bu tarifi benimle paylaştığın için çok teşekkür ederim Adile.

Tarifin video açıklaması:

Aşk…

Puf böreği tarifi malzemeleri (katı yağ)

    1 paket instant maya 2 tatlı tuz 2 yemek kaşığı toz şeker 2 su bardağı su 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı süt 7-7,5 su bardağı un

içeri:

    Taze kaşar peyniri rendelenmiş beyaz peynir rendesi

yukarı:

    2 siyah kimyon yumurta sarısı

Milföy hamuru (sıvı yağlı) tarifi nasıl yapılır?

Su, sıvı yağ ve sütü geniş bir karıştırma kabına alın. Şeker ve tuzu ekleyip karıştırın. Üzerine 1 su bardağı un ve mayayı dökün ve karıştırmaya devam edin. Maya tamamen karışıp eriyince 4 su bardağı un daha ilave edilerek yoğurmaya devam edilir. Toplamda 7 bardak su un içinde toplanır. Toplanan hamurları tezgaha alıp 5 dakika yoğuruyoruz. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın. İster elinizle sade yuvarlayın, isterseniz arasına peynir koyun, kapatın ve fırın tepsisine dizin. Kalanını üzeri kapalı olarak 45 ila 60 dakika oda sıcaklığında bırakın. Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpin. 180 derecelik fırında altı ve üstü kızarana kadar (30 dakika) pişirin. Ilık veya soğuk olarak servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın