medyauzmani.com

Elma Sirkesinin Bilmediğiniz 5 Mucizevi Yönü – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Elma Sirkesinin Bilmediğiniz 5 Mucize Yönü Nasıl Yapılır? Tarif püf noktaları, binlerce tarif ve daha fazlası… Türk doğal temizlik ürünleri Nilay Tulum, Elma Sirkesi, Cilt Bakımı için Elma Sirkesi, Elma Sirkesi Faydaları, Saç Bakımı için Elma Sirkesi, Elma Sirkesi Temizleyici, Elma Sirkesi, Kepek, Elma Sirkesi Kullanımı, Elma sirkesinin faydaları, bizzat benden

Çıkış tarihi: 06-23-2016

4 5 5 1

Elma sirkesi uzun zamandır birçok ev ve yemek pişirme işinde kullanılmaktadır.

Ucuz fiyatı ve sayısız faydası ile öne çıkan elma sirkesinin içerikleri arasında doğal asetik asit de yer alır. Böylece turşunun bozulmamasını sağlar. Aynı zamanda içerdiği antioksidanlar nedeniyle insan sağlığını hastalıklardan koruma etkisi üzerine araştırmalar devam etmektedir. Elma sirkesinin faydalarını ve kullanım alanlarını da araştırdık. Öyle bir masa vardı ki; Elma sirkesinin evdeki pek çok şeyin yerine geçebileceğini fark ettik. İşte elma sirkesinin en önemli faydaları ve kullanım alanları:

    Temizlerken: Evin etrafındaki birçok şeyi temizlerken elma sirkesini gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Gümüş ve cam eşyaları parlatabilir, halılardaki lekeleri çıkarabilirsiniz. Örneğin; Halıdaki lekeleri çıkarmak için 2 yemek kaşığı tuzu 1/2 bardak elma sirkesinde eritin, lekeye sürün ve kurumasını bekleyin. Ardından elektrikli süpürge ile süpürün ve farkı göreceksiniz. Aynı zamanda bulaşık makinenizin parlatıcı bölmesine sirke ekleyerek bulaşıklarınızın parlamasını sağlayabilir ve makinenizin temiz kalmasını sağlayabilirsiniz. 4 litre suya küçük bir bardak sirke ekleyerek yerleri paspaslayabilir, sebze ve meyveleri sirkeli suda bekleterek iyice temizlenmesini sağlayabilirsiniz. Temizlik için sirke kullanmanın en büyük faydası hiç şüphesiz doğal içerikleri ile sizi kimyasal temizleyicilerden uzak tutmasıdır.

    Cilt pürüzleri ve temizliği: İçerdiği doğal asit sayesinde peeling etkisi gösteren elma sirkesi, peeling özelliğine sahiptir. Elma sirkesini cildinizdeki lekelere uygulayın, 10 dakika bekleyin ve ardından yüzünüzü durulayın.Düzenli kullanımla leke renginin açıldığını fark edeceksiniz. Bunun dışında elma sirkesini tonik olarak da kullanmak mümkündür. Ancak bu durumda sirkeyi su ile seyreltmek gerekir; 2 yemek kaşığı su ile 1 yemek kaşığı elma sirkesini karıştırıp temiz bir pamuk yardımıyla göz çevresi hariç yüzünüze uygulayabilirsiniz. Zamanla cildinizin parladığını fark edeceksiniz ve daha sağlıklı bir cilde sahip olacaksınız.

    Vücut sağlığına: Elma sirkesinin kan şekerini düşürdüğü araştırmalarla kanıtlanmıştır, bu nedenle yemeklerle birlikte salatalarda kullanılması tavsiye edilir. Böylece yemekle birlikte yükselen kan şekeri sirke sayesinde dengelenir. Ayrıca bir çay kaşığı bal ve bir çay kaşığı elma sirkesinin bir çay bardağı ılık su ile karıştırılması boğazdaki bakterilerin azalmasına ve boğaz ağrısını yatıştırmaya yardımcı olur.

    Saç bakımı alanında: Saçtaki kepeği gideren, saçların daha hızlı uzamasını ve daha parlak olmasını sağladığı söylenen elma sirkesinin kokusu sizi yıldırmasın. Aslında, koku saçtan hızla buharlaşarak parlak, sağlıklı görünen saçlar bırakır. Tabii ki asidik özelliği olduğu için kullanılan miktara dikkat etmek gerekiyor. Bunun için ayrı bir kapta hazırladığınız 1 litre su ve çeyrek çay bardağı sirke karışımı ile ılık su ve şampuanla yıkayıp duruladığınız saçlarınıza masaj yaparak masaj yapın ve bir süre bekletin. maksimum 10 dakika. Ardından saçlarınızı tekrar soğuk su ile durulayın ve sağlıklı ve canlı saçlara kavuşun. Fazlası saçı kurutabileceği için bu işlemi ihtiyaç oldukça haftada bir veya iki kez uygulayabilirsiniz.

    Kilo verme sırasında: Elma sirkesi, egzersiz ve sağlıklı beslenmeye ek olarak kilo vermeyi destekleme avantajına sahiptir. Yemekle birlikte veya yemekten sonra 1-2 yemek kaşığı sirke tokluğu artırır ve insülin seviyesini düşürerek kilo vermeye yardımcı olur. Asit içerdiğinden yemeklerden önce alınması önerilmez, yemekten sonra alınırsa su ile seyreltilmelidir. Bu nedenle sirkeyi vücuda almanın en iyi yolu yemeklere veya salatalara eklemek gibi görünüyor.

Editör: Büşra Cengiz
Fotoğraf: “Nilay Tulum”

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın