Elma Tatlısı için,
Elmaların kabuklarını ayıklayalım ve ortasını oyma aparatı ile çıkaralım.
Kabukları soyulmasın diye kabukları soyulmuş elmaları tencereye koyuyorum.
Her elmanın ortasına bir kaşık toz şeker dolduralım.
Tencereye elmaların yarısına kadar su dolduralım.
Tencerenin içine ve elmaların üzerine ebegümeci koyalım. Son olarak 5-6 adet karanfil alıp ocakta pişirelim. (hibuskus sadece kırmızı renk verir)
Kaynamaya başlayıp yumuşamaya başlayınca elmaları terletelim ve ortasını dövülmüş cevizle dolduralım ve gerekirse kapağını kapatıp elmalar dağılana kadar tekrar ısıtalım ve kapatalım. soba.
Bir kenara alıp soğumasını bekleyelim.
Soğuyunca biraz soğuması için buzdolabına kaldırabiliriz.
Bir tabağa özenle aldığımız her bir elmanın üzerine krema serperek servis edelim (görünüşü için dilerseniz tabağı süslemek için karamel kullanabilirsiniz)
Elmalar hazır.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]