Elmalı Limonlu Kurabiye – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

İstanbul’un çalkantılı atmosferi tamamen sürpriz bir şekilde dengemizi yakaladı. İyi bir gün kötü bir gün olabilir, sabahları enerjik, akşamları baş ağrısı olabilir 🙂 Böyle güzel havalarda en sevdiğim şey kurabiye yapmak. Ev dağınık, bekleyen çok şey var vs. Kurabiyelere gittiğimde vızıltı gibi geliyor 🙂

Daha lezzetli ve zorlayıcı bir şey nasıl bulunur diye de düşünmüyorum tabii ki (burada uzun uzun gülelim) Daha önce yaptığım Apple Puff kurabiyelerini zaten biliyorsunuz. Hamuru ağızda dağılan limonlu kurabiyeler bu kez çok lezzetli.

Limon kasesi biraz büyük olduğu için 8 kurabiye çıkardım. İri boyutları sayesinde bir tanesini bir çayın yanında bitirebilirsiniz diye düşünüyorum 🙂 Ama teyzeleri; Kıvamı çok güzel çok lezzetli elmalı turta gibi 🙂

Kurabiye hamurunda sorun yaşayan arkadaşlar için bu sefer tereyağını oda sıcaklığına getirip çay bardağına koydum. 70 gram tereyağı 1 tk geliyor. 1 Türk kahvesi fincanı sıvı yağ 65 gr.

Gerisi zaten bilindiği için tek tek tartmadım ama isterseniz ölçülerine bakabilirsiniz.

Tarifin video açıklaması:

Aşk…

Elmalı ve Limonlu Kek Tarifi Malzemeler

    1 yumurta 1 çay bardağı tereyağı (70 gr) 1 su bardağı Türk kahvesi yağı (65 gr) Yarım çay bardağından biraz fazla pudra şekeri 2 yemek kaşığı buğday nişastası 2,5 su bardağı un Yarım paket kabartma tozu

Elma bulamacı:

    2 orta boy elma, 2 yemek kaşığı toz şeker, tarçın (1 çay kaşığı), kıyılmış ceviz

Elmalı ve limonlu kek tarifi nasıl yapılır?

Elmayı rendeleyin, şeker ve tarçını ekleyip suyu çekene kadar kavurun. Soğuyana kadar bir kaseye alın ve dövülmüş cevizleri ekleyip karıştırın. Bir karıştırma kabına yumurta, pudra şekeri, nişasta, kabartma tozu, tereyağı ve sıvı yağı koyun. 2 su bardağı unu ekleyip yoğurmaya başlayın. Yarım su bardağı unu azar azar ekleyin. Ele yapışmayan bir kıvama gelince tezgaha alıp bir dakika daha yoğurun. Limonatanızın içini resimdeki gibi streç film ile kaplayın. Hamurdan bir parça alıp başparmağınız ile yarım santimden az olacak şekilde yuvarlayın ve limonata şeklini almasına izin verin. İçine soğuyan elmalı harcı koyup hamurdan bir parça daha kesin ve kurabiyenin üzerini boşluk kalmayacak şekilde kapatın. Kurabiyeleri limon suyuyla birlikte parşömenle kaplı fırın tepsisine çevirin. Limonatayı kaldırın ve üzerindeki streç filmi dikkatlice çıkarın. Hamur kaybolana kadar aynı işlemi yapın. Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. Kurabiyeleri fırından çıkarıp 10 dakika soğuması ve sertleşmesi için dinlenmeye bırakın. Üzerine pudra şekeri serpilerek servis edilir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın