Elmalı Poğaça – Leziz Yemeklerim

Çay ve kahve yanında servis yapabileceğiniz çok lezzetli elmalı poğaça yapıyoruz

4 adet elmayı rendeleyin 4 yemek kaşığı şeker ilave edip Ocağa alıyoruz

Suyunu çekene kadar pişiriyoruz ve tarçın ilave edip soğumaya bırakıyoruz

Soğuyunca iri dövülmüş ceviz ilave edip karıştırıyoruz

Bir kabın içine oda sıcaklığında gelmiş margarin veya tereyağı, bir su bardağı pudra şekeri, 2 yemek kaşığı yoğurt, 1/2 Çay bardağı sıvıyağ, 1 Çay bardağı nişasta kabartma tozu ve vanilya ilave edip karıştırıyoruz

Azar azar un ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz

Hamuru bir cm kalınlığında merdaneyle açıyoruz

Bir bardak yardımıyla kesiyoruz.

Tam ortasına elmalı harcdan koyup bastırmadan kapatıyoruz ve tepsiye diziyoruz

180 C önceden ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişiriyoruz

Soğuduktan sonra üzenlerin pudra şekeri serpiyoruz

Elmalı poğaça hazır

Afiyet olsun

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın