Elmalı Tarçınlı Kek – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Hepiniz hoşgeldiniz,

Kış tüm şiddetiyle devam ederken ben bugün evde olanların tadını çıkarıyorum. Sanırım yarın bu neşeyi arayacağım 🙂

Dün sadece kendim için mutfağa gittim ve rahat bir şeyler pişirmeye karar verdim. Ben de uzun zamandır düşündüğüm ve eksik hissettiğim bazı yazıların ön hazırlıklarını yapıp fotoğraflarını çektim. Son üç ayın stresinden sonra, bu aktif dinlenme bana çok iyi geldi.

Bugünlerde iyi bir kitaba ihtiyaç duyuyorum. Aslına bakarsanız, benim gibi bir kitapseverin son birkaç aydır sadece işim hakkında okuyarak başka şeylere zaman ayıramaması çok yazık. Sanırım şimdiye kadar aldıklarını ayıklamanın ve bir kenara koymanın zamanı geldi.

Neyse kendi kendime yaptığım pasta beni çok mutlu etti. Sanırım enerjim pastaya gitti ve karım da onu sevdi. Hatta o kadar çok sevdi ki pastayı o kadar paketledi ki ben sadece iki dilim kesip arkadaşlarına götürdüm 🙂

Bu pastanın lezzetine baharat katmak için krem ​​şanti, ev yapımı karamel sos ve bir bardak demli çay ile servis etmenizi tavsiye ederim.

Aşk…

Not: Daha önce yazdığım pasta yapımı püf noktalarına buradan ulaşabilirsiniz.

Elmalı Tarçınlı Kek Tarifi Malzemeler

    3 orta boy yumurta (oda sıcaklığında) 1 su bardağı toz şeker 3 orta boy elma 1 su bardağı süt 1 su bardağı sıvı yağ 2,5 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1 tatlı kaşığı tarçın 1 tatlı kaşığı kuru üzüm

yukarı:

    1 elma (kabuğu ile birlikte ince dilimlenmiş) 2-3 yemek kaşığı öğütülmüş fındık 1-2 yemek kaşığı kuru üzüm

Elmalı ve tarçınlı kek tarifi nasıl yapılır?

Elmayı soyun ve küpler halinde kesin. Elma, üzüm ve tarçını bir kapta karıştırın. Derin bir kapta yumurta ve şekeri kar gibi köpük köpük olana kadar çırpın. Yağ ve sütü ekleyip biraz daha karıştırın. Kabartma tozu ve vanilyayı unun içine eleyin ve karıştırma kabına ekleyin. En son üzüm ve elma karışımını kek hamuruna ekleyin ve bir kaşık yardımıyla karıştırın. Kek kalıbını yağlayıp fırçayla sıvı yağ ile yağlayın ve fazla unu ekleyip karıştırın. Kek karışımını kalıba dökün ve ince elma dilimlerini kekin üzerine batırın. Fındık ve üzüm serpin ve önceden ısıtılmış fırına koyun. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında üzeri iyice kızarana kadar (30-35 dakika) pişirin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın