medyauzmani.com

Nar reçeli – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Dün iki haftadır yapmaya fırsat bulamadığım nar reçeli yapmaya karar verdim. İstanbul o kadar soğuktu ki başımı battaniyenin altına sokup uykuya dalmak zorunda kaldım. Kabul edelim kenarda bekleyen narı tekrar yere serip sıkmak yerine kesmeye başladım.

Nar iri ve sulu olduğu için iki adet 3,5 su bardağı su çıktı. Kalan yarısındaki taneler çıkarıldıktan sonra hızlıca reçel malzemeleri hazırlandı.

Her zaman az malzemeyle reçel yaptığım için çok çabuk pişiyor. Böylece ıslanıp bozulmadan bir reçel daha pişirebiliyorum. Bu malzemelerden 400 ml çıkıyor, daha fazla hazırlamak isterseniz x2 ölçerek deneyebilirsiniz.

Bugün kahvaltıda reçel tattık ve inanılmaz bir dokusu ve tadı vardı. Ekstra lezzet katmak istediğim için bir adet kakule çekirdeğini ezip biraz kırdım ekledim ve daha fazla eklemek isterseniz aktardan alabilirsiniz.

Soğutulmuş bir cam veya seramik tabağa damlatarak reçelin katılaşıp katılaşmadığını anlayabileceğinizi unutmayın. Damlacıklar dağılmadan top şeklinde kalıyor ve yavaş akıyorsa tutarlı bir kıvama sahipler.

Son olarak nar tanelerini ezmeden kolayca çıkarmak istiyorsanız narı enlemesine iki parçaya kesin. Kesilen tarafı avucunuzun içinde tutun ve bir kaşık yardımıyla kabuğun üzerine bastırın. Böylece fasulyeleri fazla dağıtmadan, karıştırmadan sıralayabilirsiniz.

Aşk…

Nar reçeli tarifi için malzemeler

    2 su bardağı şeker 2 su bardağı nar suyu 1 su bardağı nar taneleri 1 çay kaşığı limon suyu 1 küçük çubuk tarçın 1 kakule

Nar reçeli tarifi nasıl yapılır?

Orta boy bir tencereye taze nar suyunu alın. Üzerine toz şekeri ekleyin ve yüksek ateşte şeker eriyene kadar kaynatın. Kaynayan suya tarçın ve kakuleyi ekleyip orta ateşte kaynamaya bırakın ve ara sıra kabarcıklar alarak koyulaşana kadar kaynatın. Tahılları yoğunlaştırılmış reçele ekleyin ve 5 dakika daha kaynatın. Son olarak bir çay kaşığı limon suyunu ilave edip kaynama noktasına getirin ve ocaktan alıp kavanoza dökün. Tamamen soğutulmuş reçeli örtün ve oda sıcaklığında saklayın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın