Elmalı Turta (Dilimlenmiş) – En Sevdiğim Yemek

Elmalı Tart tarifi için;

Öncelikle tariflerimizden bahsedelim, bol elmalı pasta denemek isteyen herkese Allah kolaylık versin.

Elmalarımızı soyup soyalım. Daha sonra granit tavamıza alıp tarçın, şeker ve ceviz ile kavuruyoruz. Soğuması için bir köşede bırakalım.

Hamurun üzerine yumurta, şeker, yoğurt, margarin, yağ, un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyin.

Kulak büyüklüğünde bir hamur elde edene kadar yükselelim ve tart kalıbımızı yağlayalım.

Haçımızı içeri koyalım.

Yani bu bir çatal, hadi hepsini bırakalım. Öyleyse içelim.

Üzerini örtüp önceden ısıtılmış 200°C fırında 15-20 dakika pişirin. Sırayla pişirelim.

Bozulmasın diye güzelce kızartın.

Üzerine biraz pudra şekeri serptim.

Yapanlara şimdiden hayırlı olsun.

Elmalı Tart hazır.

Bal şekeri ile afiyetle yiyin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın