En İyi Dondurulmuş Patlıcan Nasıl Yapılır?

Kışa hazır ve hemen pişmeye hazır harika közlenmiş patlıcanlar yapıyoruz.

Benzer patlıcanları seçiyoruz, çok büyük değil

Patlıcanı yıkayıp, alacalı olanları yıkarız.

Sapların yyesil kısımlarını elimizle yukarı çekerek siliyoruz.

Heykel olarak çok güzel ve doldurduğumuzda taşmıyor.

Ucu için kalan tahta kısımdan küçük bir parça alıyoruz

İki kaseye bir kaşık tuz ve su koyup patlıcanı alıp yarım saat kadar bekletiyoruz.

Patlıcan suyunu sıkıyoruz ve kurutuyoruz.

Fırın tepsisine yağlı kağıt koyuyoruz

Yemek kasesine yağ koyuyoruz

Patlıcanı her şey patlıcanın üzerinde olacak şekilde bir fırça yardımıyla veya elimizle sürüyoruz ve tepsiye yerleştiriyoruz.

200 derecede önceden ısıtılmış fırında hafif yumuşayana kadar pişirin.

Tepside soğumasını bekliyorum

Patlıcanı yerleştikten sonra bıçak yardımıyla kesip açıyoruz.

Bir parça domates ve biber koyuyoruz

Kilitli poşetlere koyup derin dondurucuya atıyoruz.

Kışlık kullanıma hazırladığımız haşlanmış patlıcan hazır

Yapabilenler için kolay.
yemek ister misin 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın