medyauzmani.com

En İyi Soğan – En Sevdiğim Yemekler

Komple Soğan Tarifi için önce 1 kilo soğanı yıkayıp başlarını kesip bıçakla ince ince doğrayıp sıcak tuzlu suda 13-14 dakika haşlıyoruz. Kesinlikle dediğim anda kapatın ve hemen filtreleyin. Sıcak suya batırmayın. Soğanlarınız ezilmiş ve sarılmamış.

Soğanlarımızı bir tepsiye alalım, hızlıca soğuması için elimizle birkaç kat ayıralım ve kendimizi hazırlayalım.

Derin bir kaseye et, baharat, salça, sıvı yağ, soğan ve sarımsağı ekleyin ve iyice karıştırın.

Ardından 1,5 su bardağı pirinci ekleyip karıştırıyoruz.

Soğanımızın bir katını alıp içine 1 yemek kaşığı koyuyoruz rulo şeklinde sarıyoruz ve tenceremize yerleştiriyoruz.

Sarmayı bitirdiğimizde yarım çay kaşığı biber ve 1 su bardağı suyu açıp soğanın üzerine döküyoruz. Döktüğümüz su soğanın üzerinden geçmemelidir.

Daha sonra yarım çay bardağı sıvı yağ gezdiriyoruz.

Yarım limonun suyunu sıkın ve üzerine bir kase koyun ve 10 dakika kaynatın.

Kaynayınca altını kısıp 50 dakika pişiriyoruz.

Hemen servis yapmayın, 10 dakika dinlendirin.

Ardından Mükemmel Soğan Dolması servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın