Enfes sofralara çiçek getiren kabak çiçeği dolması malzemeleri
- 25 kabak çiçeği
iç harç için
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1,5 su bardağı baldo pirinci
- 1 yemek kaşığı domates veya biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 orta boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 küçük su bardağı su
temizlemek;
- 2 yemek kaşığı sirke ve varsa su, buzlu
pişirmek için;
- 3 su bardağı su
Enfes sofralara çiçek getiren kabak çiçeği dolması nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Öncelikle aldığımız kabak çiçeklerinin bıyıklarını ve saplarını temizleyelim.
- Sirkeli suda kabak çiçeğimiz varsa tozdan ve küçük haşerelerden temizleyelim soğuk suda çiçekler açar ama açmaya gerek kalmaz harcın doldurulması daha kolay olur.
- Daha sonra pirinci güzelce yıkayalım ve tüm malzemelerden bir bulamaç hazırlayalım, çiçekleri doldurmak için bir tatlı kaşığı kullanalım, göbeği fotoğraftaki gibi oluklu tencereye koyuyorum.
- Bütün çiçekler dolduktan sonra 3 su bardağı su ekleyip kapalı ve kontrollü bir şekilde önce ilk 6-7 dakika orta ateşte, daha sonra kısık ateşte 20 dakika pişirelim.
- 20 dakika sonunda ocağı kapatalım, kapağı kapalı dinlendirelim iç harcımız hazır olacak ki soframızı hazırlayalım, balın tadını çıkaralım.
Fotoğraflı lezzetli sofralarda çiçekler açan kabak çiçekleri dolması
Yazı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda çıktı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]