medyauzmani.com

Enginar Cips ve Aioli Sos – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Bu hafta benim için çok şaşırtıcıydı. Sürekli bir hareket vardı. Dürüst olmak gerekirse, iş arasında kendimi eğlendirmek için mutfağa gittim.

Böyle eğlenceli tariflerden biri enginar cipsiydi. Genellikle kızartılarak yapılan bu tarifi, yanında hazırladığım sos nedeniyle haşlayarak denemeye karar verdim.

Enginarın böylesini daha önce denediniz mi bilmiyorum ama mutlaka bir kez tatmalısınız. Çiğ yenildiğinde tatlı bir tat veren enginarın aroması, kaynatıldığında çok daha fazla çıkıyor sanırım.

Aioli sosu ise eşsiz bir zeytinyağı ile yapıldığından çok güçlü bir tada sahiptir. Bu ölçülerle sadece enginar cipsi tüketilirse 8-10 kişiye yetebilir.

Yaptığım çok güzel enginar tariflerim sizlerle paylaşılmayı bekliyor ama haftaya beklemeye devam edeceğim.

Aslında çok heyecanlıyım 🙂 Bu Pazar Milano’ya gidiyoruz. Oradan Venedik’e gidip bir tur atacağız.

Sizlerle çok şey paylaşacağım. Blog sistemi tarifleri Facebook sayfamda ve Twitter hesabımda yayınlanmaya devam edecektir. Bu yüzden sizi bir daha asla yeni tariflerden mahrum etmeyeceğim.

Milano ve Venedik’ten bol bol fotoğraf paylaşmayı planlıyorum!

Bu yüzden beni Instagram ve Twitter hesaplarımdan takip ederek önerilerde bulunabilirsiniz.

Enginarı hazırlamak için:

    1 enginar yaprağı 1 litre su 2 dilim limon 1 tatlı kaşığı tuz

Aioli sosunu hazırlamak için:

    1 yumurta sarısı 1 çay kaşığı hardal 2 çay kaşığı zeytinyağı 2 diş sarımsak 2 çay kaşığı limon suyu Tuz karabiber

Enginar Cipsi ve Aioli Sos Tarifi nasıl yapılır?

Enginarları yıkayıp ikiye bölün. Ortadaki tüyleri bir çay kaşığı yardımıyla temizleyin. Tencereye suyu ve limon dilimlerini ekleyin. Üzerine enginarları atıp 10-15 dakika soğanlar yumuşayana kadar kaynatıyoruz. Haşlanmış enginarı kenara alıp soğumasını bekleyin. Sosu hazırlamak için yumurta sarısı, sarımsak kabuğu ve hardalı bir karıştırma kabına alın. Çırpılmış sarı, dağıtıcı malzemelerle karıştırıldıktan sonra, zeytinyağını azar azar ama tutarlı bir şekilde ekleyin. Koyulaşan sosa limon suyu, tuz ve karabiberi ekleyip bir dakika daha çırpın ve sosu servis kasesine aktarın. Soğuyan enginarlarla servis edilir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın