Enginar Tarifleri – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Hatırlarsanız geçen hafta çilekli tarifler listesi yapmıştım. Bu haftaki konuğumuz mevsimin en güzellerinden enginar olsun dedim 🙂 Marketlerde ve marketlerde gördüğümüz enginarları ne yapacağımıza genellikle karar veremiyoruz. Bu liste size şık ve lezzetli alternatifler sunacak 🙂

Listeye geçmeden önce enginar alırken dikkat etmeniz gereken bir iki önemli noktaya değinmek istiyorum.

Öncelikle enginarların ağır ve sert olmasına, yapraklarının kırılgan olmasına dikkat etmeli, yapraklarında siyah benekli olanları tercih etmemelisiniz. Bir enginar aslında bir çiçek tomurcuğu, eğer yaprakları çok açıksa bu karta kaçmaya başladığının işaretidir.

Esprili bloglar arayışım sonucunda çıkan listemize bir göz atalım 🙂

İlk tarifimiz olan ve severek yaptığım Etli Enginar Dolması tarifimize buradan ulaşabilirsiniz. Tabii ki tarifimden temizlik püf noktalarına ulaşabilirsiniz.

Bu tarif bloggerlarımızdan Belur Hanım’a ait. Daha önce hiç enginarı yapraklarıyla zeytinyağında pişirmemiş olanların ilgisini çekecek püf noktaları var. Tarifeye buradan ulaşabilirsiniz.

Bazen sade ve zarif sunumlar aklınızı başınızdan alabilir. Basil Hanım’ın Soslu Haşlanmış Enginar tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Klasik zeytinyağında enginar dolması yapmaktan sıkıldıysanız harika bir et yemeğimiz var 🙂 Misafirlerinizi şaşırtacak tarifi burada bulabilirsiniz ve enginarı sevmeyenler bile denemek için sabırsızlanıyor.

Şık sunumu ve farklı lezzetiyle misafir sofralarınız için güzel bir başlangıç. Tarifi Senem’in blogunda bulabilirsiniz.

Enginarları farklı tatlarda da servis edebilirsiniz. Özellikle taze bakla bence inanılmaz bir uyum. Yine enginar kaselerinde servis edebileceğiniz şık bir tarif. Baklalı Enginarı burada bulabilirsiniz.

Bugüne kadar farklı pirinç çeşitleri yaptım ama bezelye ve enginar çeşidini daha önce hiç denememiştim. Bu nedenle Enem’in tarifi dikkatimi çekti. Önümüzdeki günlerde mutlaka deneyeceğim 🙂 Tarife buradan ulaşabilirsiniz.

Enginarın böylesini daha önce denediniz mi bilmiyorum ama mutlaka bir kez tatmalısınız. Çiğ yenildiğinde tatlı bir tat veren enginarın aroması, kaynatıldığında çok daha fazla çıkıyor sanırım. Burada bir tarif bulabilirsiniz.

Daha önce portakal veya mandalina ile kereviz yapmış olanlar, bu tatlı dokunuşun zeytinyağına çok yakıştığını bilirler. Portakallı Enginar Tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Listemizin son tarifi, yıllar önce İzmir’de tatma şansı bulduğum zeytinyağında pişirilmiş enginar. Daha fazla vaktiniz varsa ve pratik bir yemek hazırlamak istiyorsanız tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Aşk…

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın