Enginarlı Tulum Peynirli Börek – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Aslında ben enginarı soymayı sevmem, kıl ve dikenli yaprak derken iş gözümde büyüyor. Ancak soyulmuş enginar ile kendi soyduğunuz enginar arasında tat olarak çok az fark vardır. Hafta sonu çekimi için aldığım enginarların hepsini ziyan etmek istemedim, o yüzden kabuklarını çok güzel soydum. Bu arada enginar nasıl soyulur? Fotoğraflı açıklamasını burada bulabilirsiniz.

Enginar ve çubuk kraker kelimeleri yan yana geldiğinde kulağa alışılmadık geliyor ama kesinlikle lezzetli. Eşim bile başta enginar olduğunu anlamadı ve mantar sandı. Tulum peynirinin olgunluğu enginarın keskin tadını dengeler ve onu bir üst seviyeye taşır.

Bu farklı enginar tarifini bu bahar gelmeden mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Evde kalan malzemeleri düşünürken bu tarifi buldum. Deneyimimin sonu çok iyiydi. Denediğinizde benimle Instagram, Facebook veya Twitter’da paylaşabilirsiniz.

Aşk…

Tulum Enginarlı Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

    3 yufka 1 yumurta sarısı çörek otu

Sosu hazırlamak için:

    1 su bardağı süt 1 yumurta 100 gr tulum peyniri (İzmir Tulumu)

içeri:

    3 büyük enginar 1 büyük kuru soğan veya 2 orta boy kuru soğan ½ su bardağı su 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz Karabiber Kırmızı pul biber

Enginarlı Tulum Cheesecake Tarifi nasıl yapılır?

Enginarları uzunlamasına 3 parçaya bölün, ardından ince ince doğrayın. Soğanı ince ince doğrayın. Tavaya zeytinyağını alıp soğanları ve enginarları ilave edip soğanlar pembeleşinceye kadar soteleyin. Suyu ekleyin ve ara sıra karıştırarak suyunu salıp çekene kadar pişirin. Suyunu çeken harca tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip tatlandırın ve ocaktan alın. Hamuru 4 eşit üçgene kesin. Sos malzemelerini çırpın ve bir fırça yardımıyla üçgen olacak şekilde yayın. Üçgenin geniş tarafına enginar bulamacını yerleştirin ve üzerine 3-4 küçük parça peynir serpin. Hamuru sigara gibi çok fazla bastırmadan yuvarlayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Tüm yufkalar bitene kadar aynı işlemi yapın ve 2 cm aralıklarla tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpin. 180 derecelik fırında yaklaşık 25 dakika, börekler kızarana kadar pişirin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın