medyauzmani.com

Çilek reçeli nasıl yapılır? – Tarifler.net.tr – Pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Bu tarif geçen bahardan beri sizlerle buluşmayı bekliyor. Neden bu kadar gecikti diye sorarsanız, o kadar yoğun bir program vardı ki hep erteleniyordu. Ne yazık ki paylaşmaya niyet ettiğimde zaman geçti.

Muğla’da sevgili teyzemle nefis çilek reçeli yaptık. Vakit yaklaşıp muğla gezisi yaklaşırken yine aklıma geldi 🙂 Aslında bugün kaynattığım siyah nokta reçeline öncelik verecektim ama yüreğim bir türlü yatışmadı.

Şimdi çilek reçeli yapmanın püf noktalarına geçelim;

Çilek reçeli yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta kişiye özel ölçü kullanmaktır. 1 kilo şekerden 1 kilo çilek ya da 1 bardak çileği 1 bardak toz şeker şeklinde yapabilir.

Çilek reçeli yapanlar bilirler ki genelde çok köpük oluşturur ve taşma ihtimali yüksektir. Köpürmemesi için içine biraz tereyağı ekliyoruz, böylece sürekli bir kaşık köpük almak zorunda kalmıyoruz.

Ayrıca şekeri engellemek için limon değil limon tuzu kullanıyoruz. Böylece daha parlak ve güzel bir renk elde etmiş oluyoruz.

Tabii ki çilek toplarken mümkün olduğunca çürük ve çürük olmamasına dikkat edin. Küçük taze çilek reçeli çok daha iyidir.

Fırsat bulursam bu ay YouTube kanalıma video ekleyeceğim.

Diğer reçel tariflerine buradan ulaşabilirsiniz.

Aşk…

Çilek reçeli nasıl yapılır? Tarif malzemeleri

    1 kg çilek 1 kg toz şeker 1 tatlı kaşığı limon tuzu 1 tatlı kaşığı tereyağı

Çilek reçeli nasıl yapılır? Tarifi nasıl yapıyorsun?

Çilekleri saplarından ayırın, yıkayın ve süzün. Süzülen çilekleri bir kat çilek bir kat şeker olacak şekilde bir kaseye koyuyoruz. Geceden oda sıcaklığında beklettiğiniz çileklerin üzerine 1 tatlı kaşığı tereyağını ekleyip suyunu salıp ocağa alın. Az köpük varsa bir spatula yardımıyla köpüğü alın. Kısık ateşte ara sıra dikkatlice karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Koyulaşan çileklere limon tozunu ekleyin ve 5 dakika daha kaynatın. Bütün kış saklayacaksanız ılık ılık kavanozlara doldurun, kapaklarını kapatın ve dikkatlice ters çevirin. (Bu şekilde vakumlanmış olur ve hava solumaz) Hemen tüketecekseniz tencerede ısınmasını bekleyin ve kavanozlara paylaştırın. Reçelinizi dilediğiniz zaman servis edebilir veya tatlılarınızda kullanabilirsiniz.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın