Rahmetli anneannemin en sevdiği reçeller ayva ve erik reçeliydi. Sonbaharda, erik zamanı dolmadan çokça alır, kış için saksılarda reçel yapardı. Çocukken geceleri erikleri hazırlayıp şekere koymasını izlerdim ve sabahları aynı eriklerin suda yüzdüğünü görünce hayretler içinde kalırdım.
Reçeli kaynatmak bana saatler alıyormuş gibi geldi ama bu çok az zaman aldı. Bugün reçel yaparken o kadar çok kokuyordu ki kendimi onun mutfağında gibi hissettim.
Kokular ve tatlar sizi nasıl da anılara götürür 🙂
Vakit kaybetmeden sevdiğiniz meyvelerden bol bol reçel yapın, kış yaklaşıyor.
Geçen hafta aynı marmelattan muz reçeli ve muzlu haşhaşlı kek yaptım. Tarifi yarın sizin için yayınlayacağım. Aşk.
İçerik Tablosu
Erik reçeli tarifi için malzemeler
- 1 kg mürdüm eriği, 1 kg toz şeker, yarım limonun suyu, 4-5 adet karanfil
Erik reçeli tarifi nasıl yapılır?
Şeftali fotoğraftaki gibi yıkanır, temizlenir ve kesilir. Reçeli yapmak için doğranmış erikleri tencereye koyun, bir kat erik ve bir kat şeker. 3-4 saat sonra şeker eriyip erikler iyice sulanınca orta ateşte reçel kaynamaya başlar. Şeker tamamen eriyene kadar reçeli karıştırın. Daha sonra ara sıra karıştırarak köpük uzaklaştırılır. Reçel koyulaşmaya başlayınca limon suyunu ekleyin ve yaklaşık 30-40 dakika sürer. Daha keskin seviyorsanız süreyi uzatabilirsiniz.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]