medyauzmani.com

Muzlu Kek ve Muz Reçeli – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Yeni deneyimler yaratmaktan keyif alıyorum. Kış hazırlıklarına başladığım bu günlerde bol bol meyve alıp farklı tarifler üzerinde çalışıyorum. Muz reçeli veya marmelat böyle bir deneydir.

Muz reçelinin rengi çok sarı değil ama lezzetli ve hafif olduğu tartışılmaz. Kahvaltıda yiyebileceğiniz gibi kek ve pankeklerin yanında da kullanabilirsiniz. Uzun süre dayanmasını istiyorsanız mutlaka buzdolabında saklamalısınız.

Reçel ve kek tarifini marmelatı yaparken keki deneyesiniz diye bir arada yazdım.

haşhaşlı muzlu kek

Güzel bir sürprizim daha var, yarın Uzman Tv 2. atışta karşınıza çıkacak. Bu sefer size pastanın sırlarını anlatacağım ve en sevdiğim iki pasta tarifini yapacağım…

Muz reçeli için (portakal reçeli):

Muz Reçeli ve Haşhaş Muzlu Kek Tarifi Malzemeler

    8 muz 2 su bardağı toz şeker 1,5 su bardağı su Yarım limonun suyu 3 karanfil İsteğe göre 1 çubuk tarçın

Muz Reçeli ve Muzlu Haşhaşlı Kek Tarifi nasıl yapılır?

Muzu kabuğundan geçirin ve üzerine limonu sıkın. Şeker ve suyu bir tencereye alıp orta ateşte koyulaşana kadar kaynatın. Muz, karanfil ve tarçını koyu şekerli suya ekleyin. Arada karıştırarak 25-30 dakika pişirin. Koyulaşınca ocaktan alın ve kavanoza dökün. Soğuyunca kapağını kapatıp buzdolabında saklayın. Muz reçeli

Muzlu Haşhaş Kek yapmak için:

Muz Reçeli ve Haşhaş Muzlu Kek Tarifi Malzemeler

3 yumurta
1 su bardağı muz reçeli
Yarım su bardağı toz şeker
Bir torba vanilya şekeri
1 poşet kabartma tozu
3 su bardağı un
1 kase yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
3 çay kaşığı öğütülmüş haşhaş

Muz Reçeli ve Muzlu Haşhaşlı Kek Tarifi nasıl yapılır?

Yumurta ve şekeri karışım köpük köpük olana kadar çırpın. Muz reçeli ve diğer tüm malzemeleri ekleyip önce düşük sonra yüksek devirde tamamen homojen bir karışım elde edinceye kadar karıştırın. Kek kalıbını yağlayın ve karışımı kalıba dökün. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 30 dakika pişirin. Yoğun bir kek olduğu için mutlaka kürdan ile pişip pişmediğini kontrol edin. Soğuyan keki kalıptan çıkarın ve dilimleyerek servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın