Erik Suyu tarifi için,
Erikleri yıkadıktan sonra çekirdeklerini çıkarıp tenceremize alıyoruz.
Şeker, karanfil ve çubuk tarçını koyup üzerini örtecek kadar su ekleyip kaynatıyoruz.
Kaynamaya başlayana kadar karıştırıyoruz, sonra erikler kırılmasın diye dokunmadan limon tuzu ekliyoruz.
Kaynattıktan 25 dakika sonra. Kaynatıp kapağını kapatıp bir saat dinlendiriyoruz.
Altına bir tava koyuyoruz, süzgeç koyuyoruz, eriklerin suyunu süzüp, kendi haline bırakıyoruz.
Kavanozlara koyup buzdolabında saklıyoruz.
İçtikten sonra damak tadınıza göre biraz su ile açıp buzla servis ediyoruz.
Kalan posasını süzdükten sonra 1 çay bardağı şeker daha ekleyip kaynatabilirsiniz. İstemezseniz olduğu gibi kavanozlara koyup buzdolabına koyuyoruz 👏👍
Erik Suyu hazır.
Afiyet olsun!
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]