Erik Tava (Gaziantep) – En Sevdiğim Yemek

Merhaba arkadaşlar

Meşhur Gaziantep eriği tarifini duymamış olabilirsiniz. Ama biz her zaman yapıyoruz ve severek yiyoruz.

Gaziantep Erik Tava Tarifi için öncelikle etleri tencereye alıp güzelce kavuralım.

Taze sarımsak karanfil alın ve bir tencereye koyun.

Ters çevirelim ve erikleri tencerede yıkayalım.

Su, salça ve baharatları ekleyip pişmeye bırakın.

Erikler muhtemelen yumuşak olduklarında pişirilir. Yanında pilav ile servis edebilirsiniz.

Dikkatli olun, yemek yerken eriklerin çekirdeklerini çıkarmayı unutmayın!

Deneyenlere bol şans, selam ve sevgilerimle…

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın