Erik turşusu – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Yeşil erik, tatlı erik, rahip eriği, adını değiştirmiş ama sadece asiditesinden dolayı tadı değişmiş eşsiz bir yaz meyvesi 🙂 Bu yaz annemin bahçesinde çok şeftali vardı. Yeşil erik suyu yaptım ama özellikle yıllar önceki erik turşusu tarifimi güncellemek istedim.

Meyve turşusu çok eski çağlardan beri kültürümüzde yer almaktadır. Sadece erik değil, kiraz, vişne, ayva gibi meyvelerin de turşusu yapılırdı.

Yapılışı çok kolay, bir önceki turşu yapmanın püf noktalarını yazdığım yazıma da göz atmanızı tavsiye ederim.

Ayrıca turşu suyu ile ilgili yazıma da buradan ulaşabilirsiniz.

Erikte turşu var mı diye sormayın, mutlaka denemelisiniz 🙂
Aşk…

erik turşusu

Erik Turşusu Tarifi Malzemeler

(3 litrelik bir kavanoz için)

    1,5-2 kilo yeşil erik 10 diş sarımsak 1 limon (Dilerseniz dilimleyip ekleyin suyunu kullanın) ½ su bardağı üzüm sirkesi 1 lt + 600 ml kaynar su 4 yemek kaşığı (turşu turşusu) kaba tuz 1 tatlı kaşığı çeyreği 1 paket şeker 1 avuç nohut 1 yemek kaşığı isteğe göre karabiber veya kişniş tohumu

Erik turşusu tarifi nasıl yapılır?

Turşu yapacağınız erikleri güzelce yıkayın ve süzülmeye bırakın. Erik, sarımsak, nohut ve kişniş tohumlarını turşuyu koyacağınız kavanoza koyun. Kaynayan suya tuz, sirke, limon suyu ve şekeri ekleyin ve tuz tamamen eriyene kadar karıştırın. Turşu suyu soğuyunca kavanoza doldurun. Kapağını kapatmadan yıkayıp kuruladığınız dereotu ekleyin ve kavanozu sıkıca kapatın. Yaklaşık 20-25 gün sonra turşunuz hazır olacaktır.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın