Evet başka bir yöntemle karşınızdayım…
İlk yaptığımda neden olmasın dedim, sonra geldi.
Defalarca yaptım, kıyma ve bulgur da yaptım ikisi de çok lezzetliydi…
Soğan Dolması Tarifi, Soğan Dolması Nasıl Yapılır?
Öncelikle soğan alırken kalın olanları almanız gerekiyor ki, onları doldurmakta sorun yaşamazsınız.
Soğanları yıkayıp istediğiniz uzunlukta kesin (ben yaklaşık 15 cm kestim), siz kısa kesebilirsiniz, seçim sizin.
Doğradığınız soğanın içine tuz ve karabiber karışımı serpin.
Sonra iç çamuru hazırlayın
Soğanları, sarımsakları soyun, diğer sebzeleri yıkayın ve ince doğrayın
Derin bir kase alın ve üzerine doğranmış soğan, sarımsak, domates, biber ve maydanozu ekleyin.
Pirinci yıkayıp tekrar ekleyin
Ardından salçayı, baharatları ve yağı ekleyin.
Domatesin suyu olacak ama içi yumuşak olsun isterseniz bir su bardağı su ekleyebilirsiniz.
Artık harcımız hazır olduğuna göre soğan doldurma işlemine geçebilirsiniz.
Biraz uğraştırır ama yavaş doldurursanız sorun olmaz.
Tencerenin içindeki soğanın dizlerine biraz tuz serpin, üzerini geçecek kadar su ekleyin.
Ocaktaki kuzu eti kaynayınca ocağın altını kısın ve kısık ateşte 35 dl pişirin.
Kıyma da yapabilirsiniz.
Yemeği önceden hazırlayın ve tadını çıkarın
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]