Et sosu nasıl yapılır? – Tarifler.net.tr – Pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Biliyorum, bugünlerde çok ayrıldık. O boşluğu doldurmak için önümüzdeki hafta sizlerle daha çok tarif paylaşmayı planlıyorum 🙂

Bugünün konusunun aşçılık okulu bölümü için mükemmel olduğunu düşünüyorum. Okul yıllarımdan beri kurtarıcı olarak gördüğüm ve az ya da çok değişiklikle yemeklerde kullandığım bir tarif dana kıymadır.

Makarna için çoğunlukla kıyma sosu kullanıyoruz. Musakka başta olmak üzere sebze yemekleri ikinci sırada yer almaktadır. Genellikle öğrenciler ve akşamları fazla çaba harcamadan lezzetli ve sağlıklı bir şeyler yemek isteyenler omlet hazırlar. Bu tarifi hazırladıktan sonra ister makarnayla servis edin, isterseniz üzerine yumurta kırın, en iyi sonucu alacağınızdan emin olabilirsiniz.

Lezzetli bir sos veya harç elde etmek için dikkat etmeniz gereken birkaç püf nokta var.

bunlar,

1- Mevsiminde kullanılan domateslerin sosa katacağı lezzet bambaşkadır. Sosu hazırlarken salça yerine domates kullanacaksanız domates suyuna dikkat etmelisiniz. 1 çay bardağı domates rendesi kullanacaksanız 2 çay bardağı yerine 1 çay bardağı su ekleyebilirsiniz.

2- Bir yemek kaşığı salça kullanacaksanız sadece salça yerine domates ve biber salçası karışımını tercih etmeniz daha lezzetli olacaktır.

3- Kıyma kendine has bir aromaya sahiptir. Bu kokudan hoşlanmıyorsanız, hafifleştirmek için pişirme sırasında biraz defne yaprağı ekleyebilirsiniz.

4- Diğer bir alternatif ise sadece sıvı yağ yerine az miktarda tereyağı kullanmaktır. Bu, özellikle makarnada kullanılmak üzere kıymalı soslarla iyi gider.

5- Biberin acı ya da tatlı olması size kalmış ama yeşil biber yerine yeşil biber kullanılması tercih edilir. Daha şekerli bir tat katmak isterseniz kapya biberi de kullanabilirsiniz.

Aşk…

Et sosu nasıl yapılır? Tarif malzemeleri

    300 gr yağsız dana kıyma 1 diş sarımsak 1 orta boy soğan 2-3 tatlı yeşil biber 1 çay bardağı domates kabuğu veya 1 yemek kaşığı salça tuz karabiber isteğe bağlı kırmızı pul biber 1 küçük defne yaprağı 2 yemek kaşığı sıvı yağ veya 1 yemek kaşığı sıvı yağ + 1 çay kaşığı. tereyağı + 2 yemek kaşığı sıcak su

Et sosu nasıl yapılır? Tarifi nasıl yapıyorsun?

Soğanı ince ince doğrayın, sarımsağı ince ince doğrayın. Soğan ve sarımsağı 2 yemek kaşığı sıvı yağda hafif pembeleşinceye kadar soteleyin. İnce kıyılmış biberi ekleyin ve 1 dakika kavurun. Sarımsağı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Kıymayı ekleyin ve suyunu salana kadar kavurmaya devam edin. Üzerine su, tuz, karabiber ve isteğe göre defne yaprağını ekleyip karıştırarak suyunu çekene kadar pişirin. Hazırladığınız malzemelere ekleyerek sıcak olarak servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın