Et turşusu nasıl yapılır (tedavi)? – Tarifler.net.tr – Pratik tarifler

Izgara için hazırlayacağımız nefis bir bonfilemiz var. Bu eti çok basit ve pratik bir şekilde marine edeceğiz. Fesleğeni ızgarada en kısa sürede nasıl pişireceğinize dair harika bir video paylaşacağım sizlerle 🙂

Tavuk Turşusu Nasıl Yapılır adlı yazımda marine etmek, marine etmek veya marine etmek aynı anlama geldiğinden bahsetmiştim.

Marinade, taze otlar, baharatlar (defne, kişniş, tarhun, rezene, biberiye, hardal, kereviz), süt, zeytinyağı, şarap veya sirke ile etin yumuşatılması (çürümesi) için karıştırılan çeşnilerden hazırlanan sosların ortak adıdır. üzerine gezdirin ve kurutmadan pişmesine izin verin.

Üzerine karabiber, taze kekik, biberiye, zeytinyağı, soğan ve sirke sık sık kullandığım sos tariflerinden biri.

Hazırlanan bu sosların içine etin konularak 2 ila 24 saat kadar bu sosta bekletilmesine etin marine edilmesi denir. Farklı turşu türleri vardır.

Siz de evinizde damak zevkinize göre farklı çeşitlerde soslar hazırlayabilirsiniz.

Basit bir sos için sadece sarımsak, soğan, zeytinyağı ve sirke yeterlidir. Ancak sirke veya sütte bu şekilde marine ettiğinizde eti en fazla iki saat içinde bırakın. Çok uzun süre kalması lezzetini olumsuz etkiler.

Aşağıdaki tarifim en basit ve pratik marinat tarifi, ben bu tarifi bonfile için kullanmayı tercih ettim ama siz bu turşuyu biftek, mermer biftek (steak) gibi kesimlerde rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Marinayı videoda gösterdiğimiz gibi cam bir kavanozda veya açılıp kapanabilen dondurucu poşetlerinde kolayca hazırlayabilirsiniz. Cam kap kullanacaksanız buzdolabına koymadan önce üzerini mutlaka streç filmle kapatın.

Et pişirirken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta marinenin kazınmasıdır. Marinelerini çıkardıktan sonra, yüksek derecede ısıttığınız dökme demir tavada veya ızgarada, ağzı sıkıca kapatılmış yumuşak pamuklu bir tabakta pişirebilirsiniz.

Antrikot nasıl pişirilir? Sızdırmazlık konusunu yazımda anlattım. Gelene kadar ızgara bonfile videosunu buradan izleyebilirsiniz.

Tarifin video açıklaması:

Aşk…

Et turşusu nasıl yapılır (tedavi)? Tarif malzemeleri

    zeytinyağı, kekik, taze sarımsak

Et turşusu nasıl yapılır (tedavi)? Tarifi nasıl yapıyorsun?

Sarımsağı ikiye bölün ve bir cam kaseye koyun. Taze kekiği elinizle 2-3 parçaya kesin ve kaseye ekleyin. Üzerine biraz zeytinyağı dökün. Eti tencereye aktarın ve üzerini geçecek kadar zeytinyağı ekleyin. Eti en az 12 saat buzdolabında dinlendirin. Buzdolabından çıkardığınız et, oda sıcaklığına geldiğinde pişmeye hazırdır.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın