Etli Börek nasıl yapılır? – Benim favori yemeklerim

Etli Börek Tarifi için,

3 su bardağı unu bir kaba alın, ortasına maya, şeker, ılık su, ılık süt koyun, 5/10 kadar bekleyin ve diğer malzemeleri ekleyin.

Unu azar azar ekleyin. Hamuru 30 dakika yoğurun. fermente edersin.

Klasik doldurmayı pişirin

Hamuru çıkarırken önce bezeleri yırtıp sarıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyorum.

5/10 dk. Tepsiyi kabarmaya bırakın, ardından çok küçük bir çay bardağının altını birinci tepsinin bezeleri arasına una daldırın.

Kıymanın kuzunun kenarlarına değmemesi için beze ortasına bastırın.

180°C önceden ısıtılmış fırında pişirin.

İlk tepsi pişmek üzereyken aynı işlemi ikinci tepsi için de yapın.

Zamanında yapmayın çünkü şişer ve iç çamuru serbest bırakır.

Fırına attığınızda bezelerin arasına bardağa bastırın ve içine çamuru koyun😉

yemek ister misin 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın