Etli kabak dolması


kabak dolması tarifi malzemeleri

  • 7 kabak
  • 2 patates
  • 200 gr dana kıyma
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 4 yemek kaşığı domates salçası (biz salça severiz)
  • Çeyrek asma dereotu
  • tuz
  • karabiber
  • Yarım su bardağı zeytinyağı

servis için

  • yoğurt

Etli kabak dolması tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Öncelikle kabaklarımızı yıkayalım. Paylaştığım heykelin dış kısmına çizikler yapalım ya da dış kasayı bıçakla hafifçe hareket ettirelim.
  2. Kabakları ortadan ikiye keselim ve doğrayalım (Kabağı içine atmıyorum, bir tavada hafifçe kızartıp sarımsaklı yoğurtla karıştırarak kabak trattoru yapıyorum).
  3. Soğanı doğrayın ve et dahil tüm malzemeleri karıştırın.
  4. Kabakların içini dolduralım ve ağızlarını bir parça patates veya domatesle kapatalım.
  5. Kabakları tencereye alıp yarısına kadar kaynar su ilave edelim, üzerine bir tabak koyup kapatalım.
  6. 40 dakika suyunu kontrol ederek pişmeye bırakın.
    Deneyenlere bol şans :).

Fotoğraflı kabak dolması tarifi

  • tatlı tarifi
  • doldurulmuş
  • etli
  • Kabak,
  • kabak tarifleri
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

sonraki haber:

kızarmış patates

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın