Etli lazanya – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Bugünlerde kendimi halsiz hissetmiyorum, sanırım bahar yorgunluğundan dolayı. Garfield’ı çok severdim. Elimden gelse, ayağımda pijamam ve terlikimle televizyonun başına oturur, gözlerim uykulu lazanya yerdim 🙂 Bazen gözlerimi açıp televizyondan başımı kaldırdığımda yemek yaparım ve fotoğraf çekmek

Tabi bunlar tatlı rüyalar 🙂 Bir insan benim gibi hızlı olunca ancak hayal kurabilir. Yoksa hasta olsam bile 2-3 saat uzanmak beni yoruyor. Üretmek, paylaşmak, yorulmak ve tüm hayata bakışımı yansıtan bir şeyler üretebilmenin sonucunda mutlu hissetmek 🙂

Etli lazanya

Sanırım bu ikinci lazanyamdı yaklaşık 3.5 yıl sonra evlendiğim günden beri ilk lazanyamı sebzeli yaptım. O zamanlar blog tutmadığım için ilk denemem için bir tarifim yok ama yakın zamanda aynı tarifi tekrar uygulayacağım.

Lazanyada kıyma hariç 1 patlıcan var. Ben kıymalı sosun tadını beğenmediğim için havuç veya farklı aromalı sebzeler ekleyerek renklendirdim.

lazanya

Fırında pişen kıymalı eriştenin tadı biraz da olsa böreğe benziyor. Tarifte kaynatmaya gerek kalmadan kullanılabilen lazanya kullandım. Tüm büyük marketlerin makarna reyonunda bulabilirsiniz.

Aşk…

Etli lazanya tarifi için malzemeler

    Yarım paket lazanya 300 gr dana kıyma 2 orta boy soğan 1 orta boy patlıcan 4 diş sarımsak 4 orta boy domates 2 yemek kaşığı salça 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Beşamel sosu hazırlamak için:

    2 yemek kaşığı tereyağı 3 yemek kaşığı un 2 su bardağı süt

yukarı:

    300 gram taze kaşar peyniri

Etli lazanya

Etli lazanya tarifi nasıl yapılır?

Soğan, patlıcan, domates ve sarımsağı ince ince doğrayın. Geniş bir tavaya veya tencereye sıvı yağı alın. Kıymayı ekleyip 1-2 dakika soteleyin. Soğan ve sarımsağı ekleyin, soğan pembeleşince salçayı ekleyin ve iyice karıştırın. Patlıcan küplerini, domatesleri, tuzu ekleyin ve orta ateşte 7-8 dakika daha soteleyin (dilerseniz bir bardak su ekleyebilirsiniz).

Beşamel sosu hazırlamak için:

Tereyağı ve unu bir tencereye alıp orta ateşte un rengi değişene kadar kavurun (piştiğinde güzel kokar). Sütü azar azar eklerken çırparak karıştırın (topaklanma olursa mikser kullanabilirsiniz).

lazanya:

Isıya dayanıklı bir fırın tepsisini yağlayın ve bir sıra lazanyayı dizin. Lazanyanın üzerine biraz beşamel sos gezdirin. Beşamel sosun üzerine kıymayı yayın. Lazanyayı tekrar üzerine koyun. Tüm sos ve lazanya yumuşayana kadar bu işleme devam edin. Son olarak beşamel sosu tekrar lazanyanın üzerine dökün ve rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Lazanya yumuşayana kadar 10 dakika bekletin. 180 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirin. Dilimler halinde kesin ve tamamen kızardığında servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın