Etli Pilav (Parçaları) – En Sevdiğim Yemek

Az malzemeyle lezzetli yemekler yapıyoruz! Dilediğiniz eti kullanabilirsiniz, bolca pirinç ayırdım (büyük bardağımı kullanarak) yarın tavukla birlikte yiyelim diye. Bu acemi bir mutfak; Kural yok değişim var ☺️ Dürüst olmak gerekirse ben pilavı yakmadan pişiren ender insanlardanım. Bildiğin gibi yapabilirsin, ama nasıl yaptığımı açıklayacağım.

Etli Pirinç Tarifi için önce etinizi bir tencereye koyun ve çok kısık ateşte pişmeye bırakın. Hayvanınızın büyüklüğüne bağlı olarak, suyu salması ve emmesi için geçen süre artabilir veya azalabilir. Benim için 250-300 gr kuşbaşı et yaklaşık yarım saatte yapılıyor.

Bu arada pirincinizi sıcak tuzlu suda yarım saat bekletin.

Pişen etinizin üzerine bir yemek kaşığı kadar sıvı yağ koyun, tuz ve karabiberi ekleyin. İyice karıştırın ve yağ eriyince ocağı kapatın. Pirincinizi güzelce yıkayıp süzün.

Önce iki yemek kaşığı tereyağını ve bir yemek kaşığı zeytinyağını pilav pişiricimize ekleyin.” Yağ eridikten sonra 1,5 su bardağı sıcak su ekleyin. Kaynamaya başlayınca ıslattığınız pirinç ve tuzu suya ekleyin. Bir veya iki kez karıştırıp tekrar kaynamaya başlayınca kapağını kapatıp altını kısın. 10-15 dakika sonra pilavınız suyunu çekecektir. Karıştırıp tadın, pilav biraz sert görünüyorsa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz (bunu uyguladığımda benim için normal ama bardağa 1,5 ölçü kullanmak kişiden kişiye değişebilir ☺️ ) Altını kapattıktan sonra altını kapatın. pirinç, birkaç dakika oturmasını bekleyin.

Derin bir kaseye önce eti sonra da pirinci koyun. Düz bir tabağa aktarın, şekli çıkarın ve servis yapın. Aynı yemek olmasına rağmen bu şekilde servis edildiğinde çok daha keyifli oluyor!

Etli Pilav hazır.

Afiyet olsun!

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın