medyauzmani.com

Etli pilav – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Bugün İstanbul tam sevdiğim gibi, serin, sessiz ve biraz hüzünlü. Bu hava bana sıcacık çay, ürpertiler ve güzel bir kitap eşliğinde dinlenme zamanının geldiğini hatırlatıyor. Tabii sıra okula ve yapılacak işe gelince düşüncelerim hayallerin ötesine geçemiyor. Saat 12:00’de blog yazmaya başlarsanız gerisini siz hesaplayabilirsiniz…

Son zamanlarda derslerim nedeniyle okulda, ramazan nedeniyle evde sürekli et ve et yemekleri yapılıyor. Salataları ve zeytinyağını atlamadım desem yalan olur. Etin gerçek tadını almak için damak tadımı orta ve az pişmiş ete alıştırmaya çalışıyorum ama bu pek mümkün görünmüyor. Sevdiğim etin tadı tıpkı sizinle paylaştığım bu tarif gibi.

Soğuk olduğu günlerde denemenizi tavsiye ederim ve özellikle ramazan ayında böyle kalmasını temenni ederim.

Pilavın sarı renk almasının sebebi ise ızgara yaptığımız etin tüm suyunu ve aromasını çekmesidir, eğer beyaz pirinç pilavı isterseniz etini ayrı pişirip daha sonra pilavın içine ekleyebilirsiniz.

Etli pilav tarifi malzemeleri

200 gram kuzu kıyma
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı sıcak su
2-3 yemek kaşığı tereyağı
1 orta boy soğan
tuz
karabiber

1 isteğe bağlı et suyu

Etli pilav tarifi nasıl yapılır?

1- Kuzu etini keskin bir bıçakla ezin. Soğanları tavaya alıp tereyağı ile hafif pembeleşinceye kadar soteleyin.
2- Etleri ilave edip orta ateşte suyunu salıp çekene kadar kavurun. 5-6 dakika kavurduktan sonra etin üzerini geçecek kadar su ilave edin ve etler suyunu çekip yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı olarak pişirin.
3- Suyunu çeken etin üzerine yıkanıp süzülmüş pirinç eklenir ve kavrulur.
4- Son olarak et suyu ile birlikte tattığınız suyu pirince ilave edin.
5- Kapağı kapalı olarak yüksek ateşte gözler göz göz oluncaya kadar pişirin, ardından suyunu çekene kadar pişirin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın