Merhaba arkadaşlar;
Yine, yapmayı sevdiğim ve yemekten zevk aldığım yemeklerim var. Anep’te bu yemeğin adı meyhane pilavı. Etli ve salçalı pirinç pilavı olarak da bilinir. Ülkemizde meyhane denildiği için restoran olarak tanımlayacağım. Tadı güzel ben pilavla yaptım ama isterseniz bulgurla da yapabilirsiniz.
Takvime geçelim 👍
Öncelikle bir kaç kişilik yapmak isterseniz eti biraz kesip bir tencereye koyalım ve tencereye etin yapışmaması için 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ koyalım. tencere.
O halde ocağın altını açalım, etin pişmesine izin verelim ve bir tarafta soğanı küçük küpler halinde doğrayalım.
Sos bırakıldığında tuzun suyunu çekmesi için üzerini örtecek şekilde tuzu dökelim.
Et iyice pişince soğanı ekleyin ve soğanı beş dakika pişirin. hadi dolaşalım.
Ardından başka bir tencerede bir su bardağı yıkanmış pirinç ve bir yemek kaşığı zeytinyağını kaynatalım. Pirinci kavururken kırılmaması için biraz tuz serpelim.
O halde etimize salçamızı ekleyelim. Az veya çok ölçmek size kalmış ben iki kişilik yaptım bir çay kaşığı salça yeterli.
Salçayı iyice yaptıktan sonra kızarmış pilavı salça karışımına ekleyelim.
Birkaç kez çevirelim. Ve 2,5 su bardağı ılık su ekleyin. Daha sonra tuzunu kontrol edip azsa ekleyin.
Birkaç kez su döktükten sonra karıştırın ve tencerenin kapağını kapatıp kaynamaya bırakın.
Tenceredeki su kaynayınca ocağın altını kısalım ve kısık ateşte pirincin suyunu çekmesini bekleyelim, altını açıp ara ara karıştıralım.
Yağı az ise pirinç suyunu gözünüze çekmeden yağ ekleyebilirsiniz.
Pirinç suyunu çekince kapağını 1/2 oranında kapatıp beş dakika pişirin. sakin olalım. Ve sıcak servis yapın.
Deneyenlere hayırlı olsun, selam ve sevgilerimle..
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]