medyauzmani.com

Etli turta – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Başlıyoruz dediğimiz zaman 7 gün oldu. Zaman o kadar hızlı akıyor ki insan şaşırıyor. Sizlere daha önce bahsettiğim instagram etkinliğim de başladı. Pakmaya ürünlerini kullanarak yaptığınız tatlı ve tuzlu kahvaltılık tariflerinizi #pakmayaileiftar hashtag’i ile paylaşarak siz de yerinizi alın. Ayrıntıları burada bulabilirsiniz.

Kafkas havanlarında tarçın, yenibahar, zerdeçal ve mahlab gibi pek çok tat bulunur. Genellikle tatlı keklerin hamuru olarak kullanılsa da ben bu tatları tuzlu keklerde kullanmayı da seviyorum.

Bu yüzden kıymalı çörekten bir porsiyon yapmaya karar verdim. Sonuç harikaydı.

Hamuru mayalandırdıktan sonra istediğiniz gibi bölüp şekil verebilirsiniz. Ben muffin kalıbı kullandım ama siz elinizle şekil verebilir ya da farklı kaplar kullanabilirsiniz.

Aşk…

Etli börek tarifi malzemeleri

    1 paket Pakmaya Kafkas maya karışımı 500 gr un 1 yemek kaşığı toz şeker 50 ml sıvı yağ 80 ml ılık süt 130 ml ılık su 1 tatlı kaşığı tuz 1 yumurta akı

Dana kıyma:

    250 gram dana kıyma 2 yemek kaşığı çam fıstığı 2 yemek kaşığı kuş üzümü 1 kuru soğan Tuz Karabiber

yukarı:

    1 yumurta sarısı 1 yemek kaşığı susam

Etli börek tarifi nasıl yapılır?

Derin bir karıştırma kabına unu eleyin, harcı ekleyin ve iyice karıştırın. Şeker, süt, sıvı yağ, tuz ve yumurta aklarını ekleyin. Azar azar su ekleyerek yoğurmaya başlayın. Yumuşak, hafif ele yapışan bir hamur elde edene kadar yaklaşık 10 dakika yoğurun. Daha sonra hamurun üzerini kapatıp yarım saat dinlendirin. Hamur mayalanırken içini doldurmak için doğranmış soğanlara biraz tuz ekleyin ve tereyağı ile kızartın. Fıstık ekleyin ve hafif kahverengi olana kadar kızartın. Kıymayı, üzümleri, tuzu ve karabiberi ekleyip kıyma suyunu salana kadar yoğurun ve ocaktan alın. Mayalanan hamuru nazikçe yoğurun, mandalina büyüklüğünde parçalar halinde kesin. Muffin tepsisini yağlayın ve hamur parçalarını kalıplara bastırarak şekillendirin. Ortasını açtığınız hamura kıymayı paylaştırın. Doldurduğunuz donutların üzerini kapatmak için hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp merdane ile açın ve hamurun üzerini kapatın. Kase ile kapaklarda bir delik açın ki nefes alabilsinler ve yumurta sarısını içine koysunlar. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin. Pişen ekmek tamamen soğuduğunda kalıptan çıkarın ve servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın