medyauzmani.com

Etli turta – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Kıymalı böreği ilk başlarda patatesli peynirli börek kadar sevmesem de sonradan kendi damak zevkime uygun bir börek haline getirdim. Hani bazı sabahlar kahvaltı için pastaneden börek alırız ya da vaktimiz olmayınca 5 dakikalık bir şeyler atıştırırız ve onun üzerinde çalışırız. İşte bu pastanede yediğiniz böreklerin tadına varan bir tarif 🙂

İçerisindeki kuş üzümü, yer fıstığı ve çok az şeker sayesinde tanıdık Sarıyer Böreği lezzetini elde edersiniz.

Kıymalı tatlı börekleri sevmiyorum diyorsanız üzerlerine kuş üzümü ve şeker ekleyebilirsiniz.

Not: Tarifi hazırlarken ocakta ızgara büyüklüğünde bir tava veya ateşe koyun. Tepsiniz büyükse hamur resimdekinden biraz daha ince olacaktır.

Aşk…

Etli börek tarifi malzemeleri

    3 yufka 1 su bardağı süt Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 yumurta

İç harç için:

    300 gr orta yağlı kıyma 4 yemek kaşığı sıvı yağ 2 orta boy kuru soğan 2 yemek kaşığı çam fıstığı 2 yemek kaşığı kuş üzümü 1 çay kaşığı şeker 1 çay kaşığı tuz Karabiber

Etli börek tarifi nasıl yapılır?

Dolguyu hazırlamak için, yemek için soğanı doğrayın. Tavayı sıvı yağ ile alıp üzerine biraz tuz ilave edip bir dakika soteleyin. Açık pembe soğana çam fıstığını ekleyin, 1-2 kez karıştırın, ardından kıyma ve kuru üzümleri ekleyin. Baharatları da ekledikten sonra kıymayı suyunu salıp çekene kadar kavurun. Suyunu çeken harcı ocaktan alıp soğumaya bırakın. Fırın tepsisini yağlayın ve bir parça hamur parçasını kenarları benim borcamla aynı hizada olacak şekilde yerleştirin. Kalan yufkaları elinizle 3-4 parçaya bölün ve tek kat olacak şekilde üst üste dizin. Yumurta, süt ve sıvı yağı iyice çırpın ve hamurun üzerini kaplayacak şekilde fırça veya kaşıkla yayın. Her bir hamur tabakasına hazırladığınız sostan bolca yayın ve kıyma dolgusunu serpin. Son kısma gelince borcamın alt kısmından yaptığınız yufkayı böreğin üzerine düzgün bir şekilde dizin. Kalan sosu hamurun üzerine yayın ve çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede altın rengi alana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra bir dakika dinlendirip dilimleyerek sıcak servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın