Kapuskayı etsiz pişirmek hem çok pratik hem de çok daha ekonomik. Bu tarifte kapuskaya et yerine nohut ilave edeceğiz ve ortaya nefis bir yemek çıkacak. İşte etsiz kapuska tarifi, buyrun başlayalım.
İçerik Tablosu
Malzemeler
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 adet orta boy lahananın dörtte biri
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım tatlı kaşığı karabiber
- 3 yemek kaşığı limon suyu ya da 2 yemek kaşığı nar ekşisi
Etsiz Kapuska Tarifi
1. Lahanayı yıkayın ve ince ince doğrayın.
2. Soğanı doğrayın, bir kenarda bekletin.
3. Kapuskayı pişireceğiniz tencereye tereyağı ve zeytinyağını ekleyin.
4. Tereyağı eriyene kadar ısıtın ardın soğanları ekleyin ve kavurun.
5. Renkleri pembeleşmeye başlayan soğanların üzerine 1 yemek kaşığı domates salçasını ilave edin. Salçanın kokusu çıkana dek birkaç dakika kavurun.
6. Ardından lahanaları tencereye alın ve üzerlerine 1 su bardağı sıcak su ekleyin ve yemeği orta ateşte kapağı kapalı olarak pişirmeye başlayın.
7. Lahanalar yumuşamaya başladığında 1 su bardağı daha sıcak su ilave edin.
8. Toz biber, tuz ve karabiberini ilave edin.
9. Tencerenin kapağı kapalı olacak şekilde, lahanalar iyice yumuşayana dek pişirin.
10. Kapuska pişmeye yakınken önceden haşladığınız nohutu yemeğe ekleyin.
11. Ardından tercihinize göre limon suyu ya da nar ekşisini üzerine gezdirin ve karıştırın.
12. Lahanalar yumuşayıp, yemek özleştiğinde tencereyi ocaktan alın. İsterseniz sıcak isterseniz ılık olarak servis yapın.
Afiyet olsun.
Püf Noktası
- Kıymalı kapuska yemeği pişirmek isterseniz aynı tarifi kullanabilirsiniz. Farklı olarak yapmanız gereken yapmak için, tencerede yağları ısıttıktan sonra soğanlarla birlikte kıymayı da tencereye alıp birlikte kavurmak. Ardından lahanaları eklme aşamasından itibaren diğer aşamaları aynı şekilde takip edebilirsiniz.
- Kapuskaya arzunuza göre nohut yerine yarım çay bardağı pirinç ya da bulgur ilave edebilirsiniz.
- Kapuska yemeğini üzerine ev yoğurdu dökerek tüketebilirsiniz.
- Kapuska yemeğinin yanına turşu çok yakışır.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]