Merhaba sevgili arkadaşım,
Aranızda açılışı beğenmeyen var mı? Yok sanırım 🙂 Evet börekte çok yağlı pankekler yoruyor ama evde kendi yaptığınız pankekler ve kullandığınız tereyağ bir başka oluyor.
Geçen gün paylaştığım videolu peynirli börek tarifinden sonra başka bir temel tarifi açmanın zamanı geldi. Rulo yapmak, börek yapmaktan biraz daha zor ama bir iki parça yaptıktan sonra alışıyorsunuz.
Bu hamurun dinlenmeye ve kabarmaya hamur hamurundan daha çok ihtiyacı var. Ayrıca şeker ve yağ oranı hamur işlerine göre çok yüksek ama sonuç güzel.
Tarifin video açıklaması:
Daha önceki yazılarımda da yer verdiğim mayalı hamur yapmanın püf noktalarını burada bulabilirsiniz.
mahlep nedir? sorusunu bu yazıda sizler için cevapladım. Bu linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Ev yapımı rulo tarifi malzemeleri
- 1 su bardağı ılık süt 1 su bardağı ılık su 1 su bardağı zeytinyağı 1 paket instant maya (10 gr) 1 tatlı kaşığı irmik 1 tatlı kaşığı tuz ½ tatlı kaşığı toz şeker 6 su bardağı un
arasında sürmek için:
- 2-3 yemek kaşığı tereyağı
yukarı :
- 2 siyah kimyon yumurta sarısı
Ev yapımı göz açıcı tarifi nasıl yapılır?
Derin bir kapta su, süt ve mayayı karıştırın. Bir bardak daha un ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Zeytinyağı, bir su bardağı un, süt ve tuzu ekleyip karıştırın. Kalan şekeri ve unu ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin. Hamur toparlanınca üzerini bir bezle örtüp oda sıcaklığında bir saat dinlendirin. Dinlenen hamuru nazikçe yoğurun ve içindeki gazı alın. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın. Her bir parçayı biraz yağladığınız tepsiye elinizle bastırarak açın. Açtığınız hamurun üzerine eritilmiş tereyağını sürüp açın.Hazırladığınız hamurları fırın tepsisine 2-3 cm aralıklarla yerleştirin ve 30 dakika daha mayalanması için 30 dakika dinlendirin. Fırına vermeden önce üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. 180 derecelik fırında 25-30 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]