medyauzmani.com

Ev Yapımı Taze Makarna Hamuru – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Eskiden evde taze makarna hamuru yapardık ama ya makarna makinesinde ya da blenderda makarna açacağında açarak hazırladık.

Örneğin pestolu mantı ve közde patlıcan tortellini tariflerime bakabilirsiniz.

Bu sefer hepsinin aksine elimizde erişte açtık. İlk kez makarna yapacak olanlar için bu tarifin en uygun yöntem olacağını düşünüyorum. Bir kez denedikten sonra evde kendi eriştenizi yapmaya devam edip etmeyeceğinize karar verebilir ve buna dayanarak isterseniz ekipman satın alabilirsiniz.

Diğer tariflerimde de makarna ölçülerini kullanabilirsiniz ama bu tarifteki saf ölçüleri yumurta miktarını azaltmadan denemenizi tavsiye ederim.

Böylece her zaman söylenen 100 gr’a 1 yumurta miktarını aşarak gerçekten besleyici ve lezzetli taze makarna hamuru hazırlayabilirsiniz.

Bu macunu dilediğiniz makarna tarifinde kullanabilirsiniz.

Hazırladığınız hamurları dondurucuda 6 aya kadar saklayabilirsiniz.

Tarifin video açıklaması:

Pişirmek için tuz ilave ederek kaynattığınız bol suda bir dakika kaynatmanız yeterlidir.

Aşk…

Ev Yapımı Taze Makarna Hamur Tarifi Malzemeler

    300 gr çok amaçlı un (2,5 su bardağı) 200 gr irmik unu (1,5 su bardağı) 50 gr zeytinyağı 7 yumurta sarısı 3 bütün yumurta 1 çay kaşığı tuz ½ çay kaşığı toz şeker

Evde taze makarna hamuru nasıl yapılır?

Makarna için irmik, un, bütün yumurta ve yumurta sarısını mikser bölmesinden alın. Zeytinyağı, tuz ve şekeri ekleyin. Mikser kancasını takın ve hamur bir araya gelene kadar düşük hızda karıştırın. (Mikseriniz yoksa elde yoğurabilirsiniz) Toplanan hamurları 15 dakika kadar katlayarak yoğurun. Hamurun üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında bir saat dinlendirin. Dinlenen hamuru 6 eşit parçaya bölün ve unlanmış tezgahta kare yardımıyla istenilen kalınlıkta açın. Hamurun kenarlarından fazlalığı bıçakla alıp hafifçe unlayıp çok bastırmadan iki parmak genişliğinde katlıyoruz. Yarım santim kalınlığında kesin ve tekrar hafifçe unlayın, yapışmaması için açın. Yapmış olduğunuz taze makarnayı hemen pişirebilir, dilerseniz hava almayacak şekilde paketleyip dondurucuda 6 aya kadar saklayabilirsiniz.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın